Translate

divendres, 31 d’octubre del 2014

Salt de Can Cotilla (Santa Pau)

   El salt de can Cotilla (o també dit gorga de Sant Martí) es troba poc després de passar el nucli urbà del poble de Santa Pau direcció Mieres, dins la conca fluvial de la riera de Sant Martí abans de desembocar al riu Ser.

Salt de can Cotilla (o gorga de Sant Martí).
    És molt proper igual que bastant enredat si no t'han dit per a on s'hi va, s'ha de travessar una propietat privada i millor demanar permís, jo no vaig tindre cap problema, però hem de que passar per uns camps tancats amb filat elèctric; amb un parell de planells us en faré cinc cèntims de com anar-hi, com he dit venint d'Olot direcció Mieres, travessem el poble de Santa Pau, passat el càmping de can Patxet, que ens queda a l'esquerra, trenquem al proper camí que hi ha també a l'esquerra (GPS: N - 42º 08' 59.7''  E - 2º 35' 25.7''), per allà ja hem de deixar el cotxe i seguir a peu, continuem el camí

Planell 1
travessant més endavant la riera de Sant Martí i passant pel costat del molí Nou que ens queda a l'esquerra, quan arribem al darrera del molí el camí es divideix, nosaltres hem de seguir cap a la dreta (més endavant està prohibit el pas de vehicles, camí particular) direcció a can Riera, despares de passar una riera per sota uns arbres en sortir a la clariana a la dreta trobem un camí que travessa pel costat d'uns camps, però esta tancat per uns fils electrificats que es poden obrir i seguir endavant (no oblideu tornar-los a tancar despares de passar), sense deixar-lo continuem fins que en una corba a la dreta veiem una portella de fusta on en travessar-la segueix un corriol que baixa cap al salt, anem baixant en 

Planell 2
Font de Can Cotilla















compte per no relliscar i uns metres més avall a l'esquerra veiem ja la font de can Cotilla, que avui rajava amb prou força, continuem i ja a la poca estona ens trobem al davant l'espectacle meravellós del salt i el gorg de Can Cotilla, no és que tingui massa alçada però el seu conjunt el fa salvatge i a l'hora encisador, amb la meva esposa ens quedem una estona davant d'ell per admirar-lo, allà es respira una sensació de pau i tranquil·litat que et regenera per tornar a tirar endavant.

Salt i gorg de Can Cotilla (o gorga de Sant Martí).
   Mentre anem fent fotografies al salt, observem que sobre nostra es troba l'antic molí de Can Cotilla el que malauradament ja està en runes, però encara el podem veure com s'aixeca al costat del salt.

Can Cotilla
   I ja res més, hora d'anar a buscar un lloc proper per a dinar que de ben segur que el trobarem al bloc de na Marta, el Som de Picnic, pro al marxar no ens podem aguantar de mirar enrere per fer l'últim ull al salt de Can Cotilla.

Gorg de Can Cotilla (o gorga de Sant Martí).

Salt de Can Cotilla (o gorga de Sant Martí).

Les fotografies del damunt han sigut preses el 27/09/2014

15 comentaris:

  1. Un reco molt maco i molt ben explicat de com anar hi ja que encara que no sigui dificil es una mica enrrabassat, be aquesta vegada no te tindre que demana informacio ja hi he anat les fotos molt bones una abraçada Josep !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cinto, com tu dius no es difícil, pro quan se sap, jo vaig tindre que preguntar una mica, per aixo he mirat de fer un petit planell.

      Elimina
  2. Ostres quin lloc més bonic! I quines fotografíes...
    Moltes gràcies per nombrar-me.
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, desde lloc que val la pena de veu-rel, t'ho recomano, i de ben segur que trobes un lloc de pícnic a prop.

      Elimina
  3. Bon detall de com arribar-hi i segur que val la pena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, el lloc es bonic i com l'he dit a en Cinto el tens molt a prop pro es erebessat de trobar. Salut.

      Elimina
  4. Preciós aquest racó i les fotografies magnífiques!
    Gràcies per compartir la descripció tan acurada del lloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, m'agrada que les persones a les que els hi agrada la natura com a nosaltres puguin arribar als punts que jo arribo, per aixo m'esforço amb acurar el màxim els planells, encara que sota el bloc on posa "ubicació" ja ho senyalo. Una abraçada i endavant.

      Elimina
  5. Un lloc màgic, com sempre! Genial Josep!

    ResponElimina
  6. Un lloc molt bonic,mirare de troba-ri !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mª. Àngels, es un xic enrevessat pro crec que seguint els planells et serà fàcil de trobar, val la pena. Una abraçada i endavant.

      Elimina
  7. Hi he estat gràcies a les teves indicacions. Es curios que el llit del riu i per tant del salt siguin prismes hexagonals de basalt com els cingles de Castellfollit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Paris, me'n alegro de que t'hagi agradat el lloc, intento explicar-ho lo millor que puc i gracies per el detall geològic que has deixat jo no ho sabia, cada dia s'arpen alguna cosa nova, salut.

      Elimina