Translate

divendres, 6 d’octubre del 2017

Les fonts del Llobregat (Castellar de n'Hug)

Castellar de n'Hug
   De sota mateix del pintoresc poble de Castellar de n'Hug, brollen les aigües de les "Fonts del Llobregat", en plena comarca del Berguedà podem gaudir d'aquest miracle de la natura.

Planell
Comencem el camí










   Diuen que tots els camins porten a Roma, doncs ací també s'hi pot arribar per diferents indrets, que cadascú vagi per on vulgui, pro pel que no es coneix el terreny us en faré cinc cèntims:
   Prendrem com a punt de partida la població de la Pobla de Lillet, d'allà per la carretera BV-4031 ens encaminarem direcció La Molina i Castellar de n'Hug, passarem pel Clot del Moro (que ens queda a l'esquerra), on si tenim temps, ens podem parar a visitar el Museu del Ciment Asland i fer un vol amb el Tren del Ciment que baixava aquest material fins a la Pobla de Lillet (us ho recomano, sobretot si aneu amb canalla); pro, seguim amunt, passats uns vuit kilòmetres, també a l'esquerra, trobarem l'hostal "Les Fonts", just on hi havia la farga vella, d'allà surt el camí que hem d'agafar en direcció cap al nostre destí, a no ser que vulguem fer-ho tot a peu (més o menys un kilòmetre més), si és així deixarem el cotxe per als vols del restaurant, si no, només cal seguir els indicadors pel desviament de terra amb el cotxe, hi ha bon camí, sense adonar-nos travessant la boscúria arribem a un altre restaurant, on hi ha zona de pícnic i lloc on deixar el cotxe (coordinades pel GPS: N-42º 16' 52.6'' E-2º 00' 39.9''), és al costat del molí d'Orriols, punt on comença el camí que haurem de fer a peu. D'aquest punt a les fonts hi ha uns cinc minuts, com a molt deu si és que ens anem encantant amb tot el que passa, personalment jo m'hi tiro més estona, m'encanto molt, ja

Camí cap a les fonts pel costat del Llobregat
que paga la pena d'admirar i gaudir tot el que ens anem trobant en aquest curt recorregut. Pugem quatre escales fins a arribar a un petit mirador que queda enfront mateix d'on surt l'aigua de dins de la muntanya per entremig de les roques, ací, al davant nostre neix el riu Llobregat.

Fonts del Llobregat des del primer mirador
 Si seguim el camí, podem acostar-nos fins al costat mateix d'on surt l'aigua, seguim pel corriol i passem per un pont que travessa el riu tot veient les fonts des de diferents angles fins a situar-nos al seu mateix costat i poder gaudir d'aquesta

Vista de les fonts des de el pont
meravella de la natura; per al vostre bé, us recomano que respecteu les indicacions i no passeu de les tanques que hi ha, una relliscada podria ser fatal. 

Les fonts del Llobregat ...
... des de el seu mateix costat.

  
   










   Si voleu allargar l'excursió, el camí segueix pujant fins al poble de Castellar de n'Hug, no és res que no es pugui fer (jo ho he fet) peró és tot pujada i després s'ha de tornar per agafar el cotxe.

   De tota manera, si voleu veure el passeig de cinc minuts en dos, us deixo aquest vídeo:



Les fotografies i vídeo del damunt han estat presos el 20/02/2017



2 comentaris:

  1. Molt bon reportatge Josep i les fotos fantàstiques com sempre. Tinc ganes de tornar-hi, la veritat és que fa força que no hi anem.
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, és un lloc al qual de tant en tant m'agrada anar. Una abraçada i salut.

      Elimina