Translate

diumenge, 23 de juny del 2013

El Salt del Grill (Ripollès)

   Una petita excursió accessible a tot-hom amb un final força gratificant. Partim de Ribes de Freser direcció Queralbs, més o menys un kilòmetre abans d'arribar-hi, a la dreta, ens trobem una antiga edificació que és una casa de colònies dita "La Farga" i tot seguit un trencall també a la dreta que ens porta a Fustanyà i al Serrat, l'agafem i just passat el pont per contes de seguir cap als pobles trenquem per la pista de l'esquerra on hi ha un petit indicador que posa "Núria", seguim per la pista fins que s'acaba i si no està ple hi ha un aparcament on podem deixar el cotxe, just davant de la central del "Daió de Baix".

Central de Daió de Baix
    En aquest punt es troben el riu Freser amb la riera de Núria, a partir d'ací seguirem a peu travessant el pont de Daió que ens portarà cap al camí.

Pont de Daió sobre el riu Freser
   Travessat el riu, trobarem dos camins, un que puja a Núria pel "Camí de les Centrals" (esquerra) i un altre que va a Coma de Vaca (dreta), nosaltres, cap a Coma de Vaca vorejant el riu Freser.

Riu Freser des de el camí
   El camí enfila amunt i cal aixecar bé els peus perquè està força empedrat i la pujada és moderada.

Camí
   Tant passem per trossos de solana com d'obaga.

   Passats uns 20 minuts, quasi a punt d'arribar al salt, si ens acostem a la vora del camí, podrem veure com s'ajunten el riu Freser amb el torrent del Grill just en una corba del canal fluvial.

Unió del torrent del Grill (esquerra) amb el riu Freser
   Tot seguit, deixem el camí de Coma de Vaca i trenquem per un corriol que s'endinsa cap a l'esquerra, el que ens portarà pel costat del torrent del Grill fins a arribar al salt.

Torrent del Grill
   Finalment després de travessar el torrent per un pont, ens trobarem ja sota el mateix Salt del Grill.

Salt del Grill
Salt del Grill
Salt del Grill

   Pels qui tenen GPS, us deixo les coordinades per arribar a la central de Daió de Baix, són: N-42º 21' 50.8''  E-2º 10' 30.8''. Si hi aneu de ben segur que hi tornareu.

Les fotografies del damunt han estat preses el 16/06/2013

   Passats tres anys vàrem tornar i el trobarem esplèndid com sempre:

Salt del Grill   (21/05/2016)
   L'any 2020, just el dia 25 d'agost, hi vàrem tornar a anar i rodarem la pel·lícula de l'excursió que poso a continuació:



  

divendres, 7 de juny del 2013

Platja de L'Illa Roja (Begur)

Pescador a la Punta Espinuda
   Una encisadora cala de les nostres costes on es respira tranquil·litat, bonica de veure sobretot al hivern, ja que és quan podem gaudir millor del seu paisatge, sense ningú, ella i nosaltres sols, sense el garbuix de la gent apilada, torrant-se volta i volta al sol tot fent la graellada humana, per això m'agrada la platja a l'hivern, per la seva pau.
   Cal dir que aquesta platja que pertany al municipi de Begur i és nudista, no us emportéssiu cap sorpresa.
  Us diré el recorregut a peu més ràpid que sé. Venint del poble de Pals direcció als Masos de Pals per la GIV 6502, seguim direcció a la platja de Pals, però a la seva part més sud, és a dir a la platgeta del Racó que pertany al terme municipal de Begur, allà trobarem un pàrquing i un restaurant a peu de platja just a les coordinades GPS: N-41º 58' 49.2''  E-3º 12' 23.1'', deixem el cotxe, ens dirigim cap a la platja i quan som a la sorra trenquem cap a la dreta dirigint-nos a buscar el camí de ronda que porta cap a Sa Riera, només començar aquest camí gaudirem d'unes espectaculars formacions rocoses:

Roques de Punta Espinuda a la platja del Racó
   Després de jugar una mica per les roques, seguim el camí de ronda i al fer tan sols un parell de revolts ja veurem l'Illa Roja, situada davant mateix de Cala Moreta, encara que tot-hom li diu la "Cala de l'Illa Roja",

L'Illa Roja
seguim el camí passant per sota la roca fins a arribar a la platja i poder contemplar més a prop aquest illot enganxat a la costa,
Cala Moreta i l'illa Roja
podem observar que quan l'hi toca el sol agafa uns tons vermellosos a causa de la seva morfologia, d'ací és on agafa el nom d'illa roja.
Illa Roja
   Al costat de la platja, segueix el camí enfilant una forta pujada que ens portarà al damunt del penya-segat des de on podrem veure unes espectaculars vistes de l'entorn i ...

Illes Medes
... l'Illa Roja des de un altra perspectiva.

D'esquerra a dreta: cala Moreta, Illa Roja i cala de l'Illa Roja
   Si seguim el camí, al final arribarem a la cala de Sa Riera.

Les fotografies del damunt han sigut realitzades el 16/01/2011 i el 21/01/2012