Translate

dimarts, 13 d’agost de 2013

Sa Conca (Baix Empordà)

   La Cala Sa Conca, la trobem al terme de s'Agaró, que pertany al municipi de Castell-Platja d'Aro, te una llargària d'uns 400 metres i esta envoltada de pins. Jo personalment per arribar-hi miro de deixar el cotxe a l'avinguda Platges de s'Agaró, mes o menys al punt GPS: N-41º47'59.4''  E-3º03'40.1'', on hi ha un baixador cap a la pineda que queda entre el port esportiu i la platja (la Punta del Pinell).

Cala Sa Conca desde la Punta del Pinell
    Per el seu darrera passa el camí de ronda que va de s'Agaró a Platja d'Aro, bon lloc per passejar, on també hi ha una urbanització privada que es va començar a fer a principis del s.XX amb un estil noucentista encara que desprès s'edifiquessin "xalets" mes moderns.

Vista del camí de ronda i part de l'urbanització desde els penya-segats.
   Mirant el mar, cap a l'esquerra llinda amb una preciosa pineda que mes enllà dona al port esportiu de Platja d'Aro, on no es rar de veure-hi moltes vegades algun pintor plasmant el paisatge en les seves teles. Pujant pineda amunt ens situem damunt dels penya-segats desde on podrem admirar la grandiositat del mar i el rompent de les ones a les roques.

Vista desde dalt del penya-segat.
   Desde allà, també podem veure les seves aigües blaves i transparents, si hi ha la mar una mica picada, gaudirem d'un espectacle diferent:


 


Es espectacular com veus el petar de l'aigua en les roques, la diferencia que hi ha d'una mar tranquil·la a aquesta que veiem, dona com una sensació de mitja por, si caiguessis allà lo mes segur es que no ho poguessis explicar, ací es veu el gran poder de la natura.


   Per la contra, els animalons ja hi estan acostumats, per ells es força natural que tot sovint hi hagin aquests canvis en el seu habitat, per això sempre estan al aguait, si no veieu a aquest corb marí com esta a l'aguait per si s'escapa algun peix amb la mar moguda:

Corb marí
Emprenent el vol
Assecant-se desprès de la pesca
i ... ací no ha passat res. 
... o aquesta gavina que desde dalt el cel també espera un descuit de les seves preses: 

Gavina
   Ja ho veieu, no hi ha res com un dia de platja, bueno, a la meva manera, gaudint de la mar brava de les nostres costes i dels animals que viuen al seu costat, no cal torrar-se al sol per gaudir del mar, encara que tots una estona o altre també ens hi posem. I amb el vol de la gavina vos deixo que ja ha passat el dia i aviat es farà fosc.

(les fotografies del damunt han estat preses el 27/07/2013)

Foto guanyadora en el programa nº 192 de Meteo Mauri a Catalunya Radio,
presa a sa Conca el 09/07/2016