Translate

divendres, 14 de setembre del 2012

El Salt de Murcurols (Gisclareny)

   Ens trobem davant una formació calcària d'uns 20 m. d'alçada de la qual podríem dir que sembla un "tobogan" natural, és curiós de veure com de mica en mica, any rere any i a còpia de molt de temps s'ha format això, és per a veure-ho.

Juliol 2010
   El trobarem passat Baga direcció Gisclareny i tombant cap a la Font de la Dou, a l'arribar a la barrera del salt del Bastareny, la travessem i a uns 800 m. a l'esquerra trobem un corriol, només cal seguir-lo, després de travessar una riera i enfilar-nos un xic ens el trobarem davant (des del camí ja es veu una mica).

Juliol 2012
   Tant si ens el mirem per l'esquerra com per la dreta, podrem observar les seves magnífiques estructures calcàries, sembla com si este dipositat sobre d'unes grades, les que es poden veure ben detallades al peu del salt, si ens hi fic-sem, adopta unes formes surrealistes i monstruoses en algunes parts, sembla com fet d'encanteris.

07/2010
07/2010

Detall de dalt del salt
   En la part de sobre del salt, per al que hi vulgui pujar, hi han unes formacions rocoses erosionades per l'aigua molt interessants per a veure, gaudirem d'uns gorgs ben bonics si hi anem, només cal agafar un camí que surt per la dreta abans d'arribar al salt.

Juliol 2012
    A qualsevol època de l'any, almenys les vegades en què he estat, sempre queia més o menys la mateixa aigua, bé, a l'hivern queda glaçat, és per a veu-rel.

El salt ben glaçat (Febrer 2012)
   Hi ha gent que aprofita quan està glaçat per fer alpinisme, només cal tenir sort o anar-hi amb algú que vulgui fer-ho.
                                                                                          
Salt de Murcurols glaçat (Febrer2012)
   Van passant els anys i les estacions, peró el salt de moment no s'ha bellugat:

Salt de Murcurols el 25/07/2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada