Translate

dilluns, 22 d’octubre del 2012

El Salt de la Caula (Alt Empordà)

    A les Escaules, dins del lloc emblemàtic de la zona de la Muga, seguint el torrent de la Caula, poc abans d'ajuntar-se aquest amb el riu Muga i just al punt dels cingles de Travertí, trobem un fort desnivell d'uns 30 m. per on cau el torrent formant el preciós Salt de la Caula.

Salt de la Caula
    Al peu del salt hi ha un gorg on des de fa molts anys la gent s'hi va a banyar, degut això, a principis del segle passat al costat s'hi va construir un restaurant que té una terrassa davant mateix del salt i ofereix una cuina tradicional Empordanesa amb un marc incomparable.

Salt de la Caula
Salt de la Caula
   Malaurada ment, abans d'anar-hi, el 17 de setembre del 2010 més o menys a les 19 hores, es varen desprendre les formacions de travertins, segons la informació dels bombers varen caure unes 40 tones de rocs des d'una alçada de 20 m. tapant totalment el gorg on es banyava la gent, per tant en aquell moment el lloc era impracticable.

Detall del salt des de les coves
       Els cingles de Travertí presenten forces avencs i coves que foren habitades en el passat, en temps prehistòrics, entre el salt i el restaurant pugen unes escales que ens condueixen a unes d'aquestes coves molt interessants de veure.


Entrada a la cova.
Interior cova
   Ja gaire bé me'n descuidava, per anar-hi, no té pèrdua, des de Figueres sortim per la N II direcció Pont de Molins, a l'arribar al poble, a la rotonda, agafem el desviament a l'esquerra direcció Boadella fins a trobar la GIV-5041 que seguirem fins a arribar a Les Escaules, poc abans d'arribar, just on se separen les dues carreteres (GIV-5041 i GIV-5042) surt un camí a l'esquerra i ja hi hem arribat, pels del GPS ací teniu les coordinades: N-42º 19' 06.0''  E-2º 53' 10.3'', de tota manera si cliqueu més avall en "ubicació" us hi sortirà el planell.
   Com comiat us deixo amb un altra vista del salt presa des del torrent de la Caula, si observeu, a l'esquerra es veu la barana de la terrassa del restaurant.

Torrent de la Caula
    
Les fotografies del damunt han sigut preses el 16/07/2011


7 comentaris:

  1. Me l'apunto. Fa temps que tinc ganes d'anar-hi. Ja en farem una ressenya. gràcies per la informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. veiam si t'ho trobes millor que jo, quan hi vaig anar encara hi havien els blocs de pedra del desprendiment i axó que gaire be feia un any que habia passat, vigila no et vegin per la riera els del restaurant, a mi ja amb varen cridar l'atencio, estaba prohibit per perill d'esllaviçades, que ho disfrutis Ramon

      Elimina
  2. Lo lamento, entiendo el catalán pero no lo escribo. Conoci el lugar cuando tenía 10 años, ahora tengo 76, y fue tan buena la impresión que me dejó,en las diversas ocasiones que lo visité, que todavía lo recuerdo gratamente. Espero poder volver a visitarlo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si arriba del bloc clicas en la pestaña de la izquierda en la que pone IDIOMAS podras traducir el bloc al castellano o a cualquier idioma que salga allí.

      Elimina
  3. ho recomano a tothom que es pasi per aquest lloc tan maravellos, al menys un cop a la vida :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es molt bonic, llàstima que abans de passar-hi jo es desprenguessin els trementins del salt, pro que l'hi farem, coses de la natura. Salut.

      Elimina
  4. Un lloc molt bonic i entranyable. Avui hi hem anat per primera vegada i a més hem dinat al restaurant que hi ha. De ben segur i tornarem altra vegada.

    ResponElimina