Translate

divendres, 15 de març de 2013

El Morro de l'Abella i el Salt de Tirabous (Tavertet).

Salt de Tirabous i  Morro de l'Abella
   Des dels cingles de Tavertet podem gaudir d'aquesta espectacular vista d'aquests dos elements de la natura que ens brinda una altra vegada el Cabrerès: el salt de Tirabous i el Morro de l'Abella. Aprofitant que aquesta setmana va ploure amb bastant abundància, hem decidit d'anar a veure aquest salt, igual que tots els d'aquest indret, ha de ploure bastant i anar-hi dins de la mateixa setmana per gaudir-ne d'ells, ja que les rieres són molt curtes, el cabal d'aigua aviat s'acaba i normalment es veuen secs.
   Per arribar al damunt mateix del Morro de l'Abella, sortim de Santa Maria del Corco direcció Tavertet, només passar el km. 8, a la dreta trobarem un petit descampat on podrem deixar el cotxe, just al punt GPS: N-41º 59' 41.6''  E-2º 23' 31.3'', d'allà seguirem a peu tot recte, enfront en entrar a la boscúria surt un corriol que més endavant es bifurca, nosaltres pel de l'esquerra, al cap de poc el camí comença a baixar i entre-mig dels arbres ja podrem albirar el Morro de l'Abella:

Morro de l'Abella des de el camí.
   Anem seguint el camí i aquest ens portarà sobre mateix d'ell, veureu la sensació que dóna assolir-lo, compte amb les persones amb vertigen, l'alçada és considerable tal com podeu veure en les següents fotografies:

Morro de l'Abella

Morro de l'Abella.
   Un pic estem al seu damunt, per al davant mirant cap a la punta del Morro veurem un tros de l'embasament de Sau ...

Embasament de Sau (al fons).
   ... i a la dreta pel seu inici el preciós salt de Tirabous:

Salt de Tirabous ( vist des de el Morro de l'Abella ).
El salt de Tirabous, un dels més emblemàtics de Tavertet, és un tall del torrent de la Noguera amb un desnivell d'uns 100 m de paret quasi  vertical, acabat amb una gran basa de la qual podríem dir que està esculpida a la pedra per la força de l'aigua, d'allà seguidament ja desemboca al riu Ter en l'embasament de Sau.
   Aquests dos agents naturals també els podem gaudir d'un altre perspectiva, només ens haurem de desplaçar uns pocs kilòmetres fins al poble de Tavertet, des d'on agafarem la pista que va pels cingles vorejant l'embasament de Sau direcció al Castell, en arribar al castell, trobarem una masia, abans de passar-la veurem i prendrem un camí que surt per la dreta (des d'ací a peu), a mesura que puguem sortirem d'ell per acostar-nos als cingles de la nostra dreta, a la poca estona veurem tant el Morro de l'Abella com el salt de Tirabous al nostre davant, val la pena seu-re una estona per admirar i gaudir d'aquests dos monuments de la natura:

Morro de l'Abella.
Salt de Tirabous.D'esquerra a dreta : salt de Tirabous i el Morro de l'Abella

Les fotos del damunt han estat preses el 10/03/2013


   Al cap de cinc anys hi vaig tornar després d'unes pluges i el resultat ha sigut el següent:

El Morro de l'Abella des de sobre d'ell.
Embasament de Sau i Salt de Tirabous
Salt de Tirabous

Escenes de vídeo passades a TV3 en el temps del telenotícies vespre del dia 14/05/2018:
  

Les fotografies del damunt han estat preses el 14/05/2018
4 comentaris:

 1. Josep aquest lloc es collonut fa temps ja me en vas fer com diuen 5 centims ve fesmen 5 mes aquest lloc que dius que es pot deixar el cotxe al kilometre 8 es de bon anar hi o es un cami dificil es que aqui a Tabertet sembla que tots els camins son complicats un reportage i lloc de luxe felicitats company !!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Cinto, espero poder respondre a temps, despares de travessar el poble de Sta. Mª. de Corco, passat el Km. 8 hi trobem una esplanada a la dreta, allà hi podem deixar el cotxe, al final d'aquesta esplanada surt el corriol cap el Morro de l'Abella, el camí no es gens complicat ja ho veuràs, jo crec que ho pots fer força be, a mes hi ha mol poc tros, et recordo que et pots guiar a bais del bloc on posa ubicació alla surt el planell de Google. Esperant que l'explicació t'hagi servit d'algo espero que ho trobis i hi passis un bon dia. Salut.

   Elimina
 2. Perfecta Josep si no fos per tu no trobaria res ara se me a aplonat la feina be ja tinc sortidesper alguns dies :-)

  ResponElimina
 3. Dema vui anar als 2 salts de Tavertet,perquè suposo que haben plogut estaran macos,se que hi ha un cami de un salt a l'altre preo ja unes escales que no m'agraden gaire,no se com ho farem,molt bones les explicacions i las fotos !!

  ResponElimina