Translate

diumenge, 23 de juny del 2013

El Salt del Grill (Ripollès)

   Una petita excursió accessible a tot-hom amb un final força gratificant. Partim de Ribes de Freser direcció Queralbs, més o menys un kilòmetre abans d'arribar-hi, a la dreta, ens trobem una antiga edificació que és una casa de colònies dita "La Farga" i tot seguit un trencall també a la dreta que ens porta a Fustanyà i al Serrat, l'agafem i just passat el pont per contes de seguir cap als pobles trenquem per la pista de l'esquerra on hi ha un petit indicador que posa "Núria", seguim per la pista fins que s'acaba i si no està ple hi ha un aparcament on podem deixar el cotxe, just davant de la central del "Daió de Baix".

Central de Daió de Baix
    En aquest punt es troben el riu Freser amb la riera de Núria, a partir d'ací seguirem a peu travessant el pont de Daió que ens portarà cap al camí.

Pont de Daió sobre el riu Freser
   Travessat el riu, trobarem dos camins, un que puja a Núria pel "Camí de les Centrals" (esquerra) i un altre que va a Coma de Vaca (dreta), nosaltres, cap a Coma de Vaca vorejant el riu Freser.

Riu Freser des de el camí
   El camí enfila amunt i cal aixecar bé els peus perquè està força empedrat i la pujada és moderada.

Camí
   Tant passem per trossos de solana com d'obaga.

   Passats uns 20 minuts, quasi a punt d'arribar al salt, si ens acostem a la vora del camí, podrem veure com s'ajunten el riu Freser amb el torrent del Grill just en una corba del canal fluvial.

Unió del torrent del Grill (esquerra) amb el riu Freser
   Tot seguit, deixem el camí de Coma de Vaca i trenquem per un corriol que s'endinsa cap a l'esquerra, el que ens portarà pel costat del torrent del Grill fins a arribar al salt.

Torrent del Grill
   Finalment després de travessar el torrent per un pont, ens trobarem ja sota el mateix Salt del Grill.

Salt del Grill
Salt del Grill
Salt del Grill

   Pels qui tenen GPS, us deixo les coordinades per arribar a la central de Daió de Baix, són: N-42º 21' 50.8''  E-2º 10' 30.8''. Si hi aneu de ben segur que hi tornareu.

Les fotografies del damunt han estat preses el 16/06/2013

   Passats tres anys vàrem tornar i el trobarem esplèndid com sempre:

Salt del Grill   (21/05/2016)
   L'any 2020, just el dia 25 d'agost, hi vàrem tornar a anar i rodarem la pel·lícula de l'excursió que poso a continuació:



  

12 comentaris:

  1. Hola Josep, bona excursió. Me l,apunto per ara a l,estiu. Un salt de considerable alçada. Hi ha cap gorga a sota? o és que és tant freda que ningú s,hi posa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, si hi ha un petit gorg a sota i els diumenges esta ple de gent que puja i baixa, el que passa es que vaig esperar a l'hora de dinar quan tot-hom va marxar per fer la foto, per fotografiar es millor de bon mati quan el sol no l'he toca o al final de la tarda, jo ho vaig fer quan vaig poguer, queia l'aigua amb quantitat i força i com pots veure no m'he vaig poguer lluir massa amb les fotos.

      Elimina
  2. Quin recorregut tan interessant i el salt del Grill impressionant!
    m'agradaria acostar-m'hi abans que minvi el cabal del salt!
    Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, tu que ets tan caminadora d'aquest punt surten varies excursions: a Nuria per el cami de les Centrals, i si segueixes el cami del salt del Grill puiges a Coma de Vaca i d'alla a d'altres punts dels cims de Nuria, si hi vas que ho disfrutis, una abraçada.

      Elimina
  3. Bones!!! Quina excursió més¨"xula" no? A veure si la faig, tinc tantes notes de camins que no dono l'abast! Un petonet!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, es una petita excursioneta pero molt gratificant i de facil acces, la pots allargar tot el que vulguis seguint els camins de Nuria o de Coma de vaca, aquests ja son de mes durada i mes forts, pero si al agafar el de Nuria et desvies un xic del cami per el costat de la riera trobaras uns baixants d'aigua dignes de veure amb les roques de Totlomon al teu devant, es precios. Una abraçada i un petonet també.

      Elimina
  4. Hola Josep,
    És recomanable anar-hi amb gos?

    ResponElimina
    Respostes
    1. He vist pel camí persones amb els seus gossos, només cal tindre cura d'ells i que no molestin els caminants. Salut.

      Elimina
  5. Hola Josep, m'agradaría fer-la amb la peque, té sis anys i està acostumada a caminar. Hi ha força desnivell? Atentament. Carles.
    Salut i cames¡¡¡
    ovellotscanovelles.blogspot.es.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles, si com dius la peque està acostumada a caminar no crec que tinguis cap problema, hi ha un xic de desnivell però no és cap gran caminada i allà a dalt he vist canalla segurament menys preparada que la teva, salutacions i salut.

      Elimina
  6. Per cert, m'he pres la llicència d'incloure el teu blog en aquells blogs que segueixo asiduament, el trobo molt interesant.
    PD: l'adreça del meu blog és a l'inrevés, ovellotscanovelles.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carles, jo també he descobert el teu bloc i veig que val molt la pena de seguir-lo, també l'he posat a la meva llista, ja el veuràs entre els que segueixo.

      Elimina