Translate

diumenge, 5 d’octubre del 2014

Salt de Gualba i gorg de Goja

Salt de Gualba des de el mirador
Podeu veure-ho millor clicant a "ubicació" al final del bloc.
   Per arribar al peu d'aquest preciós salt esglaonat de 133 m d'alçada partirem del poble de Gualba, situat a la comarca del Vallès Oriental (subcomarca del Baix Montseny), hem de travessar el poble fins a arribar a l'antiga carretera que va a Riells del Montseny, és una pista sense asfaltar en la que correrem més o menys uns 2,4 km fins que en una corba pronunciada a la dreta veurem que en surt un corriol a l'esquerra, allà és el punt just de deixar el cotxe i seguir a peu (més o menys les coordinades pel GPS són: N - 41º 44' 43.5''  E - 2º 29' 40.0''. Aquest corriol segueix per la llinda dret del parc que antigament era propietat del R.A.C.C. fins que més avall es troba amb la pista que va al mirador del salt, tombem a la dreta i no hi ha pèrdua, passats uns 300 m arribarem a l'esplanada on es pot gaudir de la millor vista del salt que anem a veure.

Salt de Gualba
Part alta del salt (primer graó)
                                                                   













  









  Despares de veure el salt, observem que sota d'ell s'hi troba el gorg, dit Gorg de Goja:

Gorg de Goja des-de el mirador
   Per baixar al gorg, és molt fàcil, a la dreta del mirador surt un corriol que ens hi porta, s'ha d'anar un xic amb compte perquè a hores d'ara sembla estar bastant descuidat (esperem que més endavant l'arrenglin), anem baixant fent siga sagues fins a aposentar-nos sobre un gran roc que forma el gorg deixant un petit pas per l'aigua sobrant al seu costat.






                                                                                                                                                                                                   






   Com podeu veure, la gent es posa a menjar en els llocs més inesperats, pro des de lloc d'allà poden gaudir d'un altra perspectiva de la gorga de Goja.

Gorg de Goja
   Doncs bé, ja hem fet el fet, només acabar de dir que aquest salt i gorg es troben en el curs fluvial de la riera de Gualba la que més amunt rep les aigües de l'embassament de Santa Fe mitjançant la seva riera.

Gorg de Goja


Les fotografies del damunt han estat preses el 21/09/2014

 
                                                              
                                      

12 comentaris:

  1. Beeee precisament ara estava mirant per anar hi estava una mica embolicat fins on arribar amb cotxe me has caigut del cel ah un fantastic reportage i en el moment oportu je je SALUD !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, es de molt bon trobar, si et guies per el planell de Google com vaig fer jo no et costarà gens i el trajecte a peu es molt curt i sense dificultat.

      Elimina
  2. Nosaltres fa temps que en parlem i no ens acabem de decidir, amb les teves indicacions ens costarà menys animar-nos! Molt bon reportatge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, ho tenim molt a prop, ara el parc del RACC ja no es privat, bueno, sempre ho manega un o altre, pro ara hi pot entrar tot-hom, també hi ha zona de pícnic, aixo ho deixo per que ho exploris tu, ets la experta, et passo la web, espero que ho exploris a fons: http://www.parcdegualba.cat/
      Una abraçada i endavant.
      P.D.- per cert el pròxim bloc serà el de la Nou de Bergueda.

      Elimina
    2. Hola Josep,
      Gràcies, ho faré.
      Una abraçada.

      Elimina
    3. Marta, recorda que el camí cap el pícnic surt un xic abans de la pista que agafo jo cap a Riells del Montseny. Salut.

      Elimina
  3. Josep, amb les teves indicacions hi hem arribat sense problemes. Només aclarir q el Parc ja és privat i es paga ni q sigui per passar.hi. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies per l'informació Teresa, abans ja ho havia sigut també, axó de pagar ... pro fins i tot passant per la pista també? .. axó ja seria massa.Salut.

      Elimina
  4. Respostes
    1. Gracies per aclarir-mo, menys mal, es que per recaudar son capaços de tot. Salut

      Elimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Hola, m'agradaria demanarte el permís per a utilitzar imatges que hi ha als teus blogs per a l'ús públic dins de Viquipèdia.

    ResponElimina