Translate

dilluns, 27 d’abril de 2015

Salt del Molí Fondo (Sant Joan Les Fonts)

Salt del Moli Fondo
   Avui anirem al poble de Sant Joan les Fonts per veure el salt del Molí Fondo i el seu entorn, no poso cap planell, ja que és molt fàcil de trobar, està al costat d'Olot, només us deixo el punt de GPS: N - 42º 12' 47.5''  E - 2º 30' 31.9'' que és on jo vaig deixar el cotxe al costat mateix de l'església i molt a prop del punt d'informació on us donaran tota mena de detalls de la zona. Abans d'arribar a l'edifici de l'oficina de turisme, just sota l'església parroquial ens trobem amb el pont
Pont medieval
medieval del s. XIII que travessa el riu Fluvià, construït majorment amb pedra volcànica. Despares de rebre una bona informació per una noia molt atenta que hi havia a l'oficina, vàrem decidir de fer la ruta que en diuen del "Boscarró" la qual passa pel costat del salt que volem visitar, es veuen més coses i és de molt fàcil accés per a tot-hom, és circular i dura una mitja hora (depenent com sempre del que un s'encanti pel camí). Comencem doncs la nostra petita excursió, sortim per un corriol a la dreta del punt d'informació i quedant-nos l'església a l'esquerra just sobre nostre,
Església Parroquial (darrera)
aquesta majestuosa edificació de finals del s. XIX és un dels edificis més emblemàtics del poble, encara que no sigui de l'època medieval es podria dir que és d'art neogòtic o amb influència gòtica, edificada amb pedra volcànica és un edifici que es fa mirar per la seva bellesa exòtica des de ben lluny, però, mirem a terra que si no encara ens fotrem alguna trompis-cada de tant mirar l'església, anem seguint el corriol i més endavant ja escoltarem la remuga de l'aigua, ens anem apropant al salt,  per l'esquerra se'ns uneix un altre camí i a les poques passes a la dreta veiem un baixant que ens portarà al mateix peu del salt del Molí Fondo:
Salt del Moli Fondo amb la fabrica paperera al costat
Salt del Moli Fondo
   El salt està situat al costat d'una antiga fàbrica paperera que donava feina a bona part del poble, el seu origen va ser l'any 1723, però la transformació més important tingué lloc l'any 1841 quan s'instal·laren les maquinàries de paper continuo per fer una producció industrial.

Salt del Moli Fondo des de la llera del riu Fluvià
   Vist el salt tornem escales amunt per reprendre el camí, seguim i més endavant a la dreta del camí veiem una vella pedrera en la qual es poden observar tres colades basàltiques que formen els seus estrats:

Pedrera basàltica
   Més endavant ens començarem a endinsar cap dins de la boscúria, entrarem al "Boscarró", en una corba a l'esquerra trobarem un mirador des d'on es pot veure mig enteranyinat per les branques dels arbres el monestir de sant Joan:

Monestir Benedictí de sant Joan
   Aquest monestir Benedictí data del s. XII, és anomenat al poble també com "església vella" i és un dels vestigis romànics més importants de la Garrotxa. Continuem el camí ja arribant al seu petit cim on es troben les runes d'un poblat iber on cada any i a poc a poc s'hi van fent prospeccions arqueològiques, des d'allà acostant-se cap al precipici gaudirem d'una espectacular vista del municipi, el Molí Fondo i l'església parroquial:

Vista des de dalt del "Boscarró"
   D'allà dalt baixa un corriol que ens portarà cap al camí principal just davant del salt i reconduint els nostres passos tornarem cap al punt d'informació i el cotxe.

Salt del Moli Fondo
Salt del Moli Fondo

Les fotografies del damunt han estat preses el 27/12/2014 i el 16/05/2015

14 comentaris:

 1. Josep, bon reportatge ... Però la propera vegada que vinguis per aquí, avisa'm. :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracies Ramon, si puc ja t'avisare, la veritat es que la majoria de cops decidim la sortida al mateix dia amb la dona, pro si algun cop ho planifico de ben segur que et dic algo. Una abraçada i salut.

   Elimina
 2. Respostes
  1. Gracies Cinto, es un indret força fotografiat i no m'estranya, es un paratge meravellos. Salut.

   Elimina
 3. Molt interessant l'indret i el recorregut, ben documentat i il·lustrat!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Maria, no es un gran recorregut com els que fas tu pro per fer una passejada esta be, si no hi has estat t'ho recomano, a mes hi han caminades mes llargues i segur que molt boniques. Una abraçada i endavant.

   Elimina
 4. Molt bon reportatge Josep. Què bonic està amb tanta aigua.
  Una abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si Marta es molt bonic, be tu ja ho coneixes amb les zones de picnic que has publicat al teu bloc. Una abraçada i endavant.

   Elimina
 5. Aquet ja el conec,preo les teves fotos son espectaculars !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracies Mª Angels, es que el salt sense veure la fabrica canvia molt. Una abraçada i endavant.

   Elimina

 6. Veient el teu reportatge ma han vingut ganes de anà a visitareu

  ResponElimina

 7. Veient el teu reportatge ma han vingut ganes de anà a visitareu

  ResponElimina
 8. Em sembla que ya se on aniré demá amb la xicota :-)

  ResponElimina
 9. Em sembla que ya se on aniré demá amb la xicota :-)

  ResponElimina