Translate

dissabte, 13 d’agost de 2016

De Platja Fonda a Aiguablava (Begur)

Vista de Aiguablava desde el mirador de la carretera (21/01/2012)
   Aquesta ruta dins el terme municipal de Begur es força bonica i entretinguda, només cal tindre ganes de pujar i baixar escales.

   Per arribar-hi, tan de Begur com de Palafrugell anirem per la via GIP-6531 desviant-nos mes endavant per la GIV-6532, al cap d'una estona passarem per el davant del mirador de Aiguablava, molt recomanat de parar-se ja que hi han unes vistes precioses, seguim i molt a l'aguait, que si no m'equivoco al tercer desviament a l'esquerra veurem l'indicador que ens portarà cap a la Platja Fonda per el carrer Cap Rubí i després al quart carrer també a l'esquerra trenquem per el carrer Platja Fonda on al final hi trobarem un aparcament on podrem deixar el cotxe, les coordinades per el GPS son: N-41º56'26.1'' E-3º12'55.6''.
   Ja aposentats i ben calçats, no amb porteu tacons, repeteixo que hi han forces escales, es el recorregut actualment mes llarg dels camins de ronda de Begur, anar i tornar son poc mes de quatre kilòmetres que els podem fer amb dos horetes llargues, esta clar depèn del pas que portem i les paradetes que fem ja sabeu que el tems es molt relatiu i mai se'n pot fer cas. Be, comencem dons a caminar tot seguint el carrer (c/. Platja Fonda) on hem deixat el cotxe fins al fons, veurem que arriba un punt que es torna totalment per vianants, al acabar el carrer en front veiem una casa que esta situada sobre mateix de Cap Rubí, a l'esquerra trobem unes escales que ens baixaran fins a la Platja Fonda que compta amb uns 150 m. de llargària amb una sorra grisenca com podrem veure en les fotos:

Platja Fonda
Platja Fonda amb el cap Rubí

Un pic vista la platja, no hi ha mes que tornar a pujar al carrer per les mateixes escales que hem baixat, es a dir que abans de baixar vos ho penseu, tornem com si anéssim al cotxe, a l'esquerra veurem un camí amb l'indicador que posa "Fornells", per ací tenim que seguir, veurem que va baixant i als pocs metres ja podrem guaitar una de les primeres curiositats de la nostre excursió: una piscina natural, diu que es privada pro ningú ens pot barrar el pas per el camí,

Piscina natural
Piscina natural i al fons el camí de ronda

si voltem per el costat podrem observar les curioses formes que agafen algunes roques degut a l'erosió de l'aigua i el vent, també en un reco es veu una petita font que en aquest moment no rajava, es la font de n'Estasia.

Estranyes formes que agafa el rocam
Font de n'Estasia

   Continuem i al tombar ja podem veure la primera cala del veïnat de Fornells, porta el mateix nom que la font, es cala n'Estasia, força petitona sols te 25 m. d'amplada pro te un encant:

Cala n'Estasia
podem baixar-hi, fins i tot continuar per allà fins al port, pro el camí segueix per damunt i tot seguit passem un túnel que ens entra dins el nucli de Fornells, al entrar trenquem per un carrer a l'esquerra desprès a la dreta i tot seguit al davant ja veurem el port:
Port de Fornells, al fons Aiguablava (esquerra) i la muntanya de Ses Falugues (dreta)
Interior de la zona portuària
entrem dins el recinte portuari, l'envoltem sortint per l'altre costat i enfilant una pujada, pro compte, a l'esquerra baixa un corriol cap a on segueix el camí de ronda, no vos despisteu, també si voleu podeu fer un vol per el nucli, te racons força

Carrer del entrar per el camí de ronda
Embarcador privat per on passa el camí de ronda

 bonics i plens d'encant, encara dins del nucli trobarem un vell port pescador amb les seves entranyables edificacions, es el de la cala de ses Orats de tan sols 10 m. d'amplada on es poden veure per enllà al mig els estris de pesquera a punt de fer servir, continuant mes endavant tot vorejant la costa ens trobem amb la cala d'en Malaret de sorra i amb 15 m.

Cala - port de ses Orats
Cala d'en Malaret

d'amplada, ara ens toca pujar per les escales del darrera de la platja fins assolir una mena de plaça que queda dalt del penya-segat (esta ple de propietats privades i no es pot passar aquell tros per la vora), trobem un camí a l'esquerra que passa per el davant d'unes propietats privades, al fons torna a trencar direcció mar baixant unes escales que s'endinsen

Túnel amb finestrals
Vistes de la cala d'Esclanyà desde el túnel

 cap a dins d'un túnel amb unes obertures desde on es veu ja el port cala d'Esclanyà, en sortim arribant a port, mai millor

Cala -port d'Esclanyà
dit, aquesta es l'ultima cala de Fornells, ara ens espera una petita ascensió per fer l'últim tom i arribar al nostre destí tot admirant les vistes que es veuen  per entre mig dels arbres dels llocs per on hem passat alleujant-nos així la pujada.

Vista del nucli de Fornells
Ja arribats a dalt comencem a tombar per el damunt del penya-segat, envoltats de pins que no deixen veure gaire be res, pro a la poca estona desde allà dalt veiem com treu el nas la cala de Aiguablava, ja anem baixant cada cop mes de presa

Cala de Aiguablava
i al final trobem unes escales que ens baixen fins a la mateixa platja, situada sota mateix de la muntanya de ses Falugues, amb una amplada d'uns 80 m. i unes aigües clares i cristallines i rematada per la Punta des Mut, si seguim

Cala de Aiguablava amb la muntanya de ses Falugues al darrera
Cala de Aiguablava

passejant al travessar la platja un petit moll ens porta davant mateix d'aquestes roques on acomiadem la caminada d'avui retornant per les nostres passes fins al lloc d'inici.

Final d'excursió (fotos preses el 27/03/2016)2 comentaris:

  1. Bon reportage Josep un lloc fantasic llastima de les escales be al menys per mi una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, el lloc es força bonic, tambe es pot fer amb etapes baixant als llocs desde la carretera sense passar per el camí, la veritat es que les escales emprenyen un xic, pro val la pena. Una abraçada i salut.

      Elimina