Translate

dilluns, 25 de juny del 2012

El Gorg dels Banyuts (Gombrèn)

El mateix dia que vaig anar a la mina de petroli de Riutort i a la font del Bisbe, a la tornada cap a casa amb vaig parar una estona per veure aquest gorg, situat a la riera de Garfull que porta unes aigües cristallines i clares tal i com podeu veure, sota mateix de la masia del Pla de Molina.

Planell orientatiu
   Per arribar-hi no costa gaire, sortint de Gombrèn direcció la Pobla de Lillet per la GI-402, trobarem un trencall a la dreta cap a Montgrony i Castellar de n'Hug, l'agafem i ara hem d'estar força atents perquè al cap d'uns 600 m. trobarem l'indicador del gorg, més o menys a les coordinades GPS: N-42º15'30.8''  E-2º04'11.7'', per allà ben a prop trobarem espai per deixar el cotxe i baixar fins a la riera per unes escales que queden a peu de carretera.

Gorg dels Banyuts
   Aquest gorg entra dins la llegenda del Compte Arnau: diuen que ací, el compte hi tenia dos servents en forma de buc vigilant la bassa i a les nits venia ell amb el seu cavall de foc per controlar la situació; per això, els pastors i el veïnat de Gombrèn tenien por de venir fins aquest indret.

Gorg dels Banyuts
   Però com podeu veure no és cap lloc tenebrós, gaire bé a peu de carretera és un bell lloc on es troba pau i frescor,

Gorg dels Banyuts (fotos preses el 24/06/2012)
si algun dia pugeu fins al santuari de Montgrony, no deixeu de visitar-lo, només cal baixar quatre esglaons i la veritat que val la pena la paradeta, les imatges es queden curtes quan ho veus en viu allà mateix.

Les fotografies del damunt han sigut preses el 24 / 06 / 2012

7 comentaris:

  1. Hola Josep. Me l'apunto. Les gorgues de la Garrotxase, tot i que encara me'nqueden, se m'estan esgotant i cal ampliar l'horitzó.

    ResponElimina
  2. Hola Josep he vist una foto de aquest salt i penso anar hi la propera setmana nomes te volia preguntar a veure si me informes una mica mes on trobar la escala que i baixa esta ja a la carretera que porta al santuari de Mongrony o es a la mateixa que va de Campdevanol a La pobla de Lillet i mes o menys a quina altura es toba be res mes molt bon reportage i bones fotos ¡¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, es anant cap a Montgrony, crec que abans d'arribar a la primera casa que queda a la dreta al igual que les escales, esta senyalitzat a la carretera, pot ser que a uns 200 ó 300 m. del desviament, de tota manera, si cliques el ratolí a baix de tot del bloc on posa "Ubicació" se't obre el google maps i veuràs el punt exacte del salt, a partir d'ací només cal que hi vagis, crec que esta bastant ben indicat, a la carretera hi ha un post indicatiu que ho senyala. Espero que el trobis i amb força aigua, es senzill i de poc caminar, si tens algun dubte fes-me un toc. Salut.

      Elimina
  3. Aquest es el lloc mes maco que he vist a la naturalesa.he estat investigant i he descobert que aprop del fons de l'aigua a un costat hi ha una cova amagada. El proxim cop que hi vagi ho mirare i us comentari si hes veritat. Adeu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si es un lloc molt bonic, lo de la cova ho desconeixia, ja diràs alguna cosa si hi es. Gracies i salut.

      Elimina
  4. Millor descbrir-ho, i menys dades que després es massifica i ja podem plegar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, ?:
      Per una banda tens raó, però jo crec que el que cal és tindre una mica de civisme, educació i respecta per la natura. Crec que hom ha de tindre prou sentit comú per no destorçar aquest i tots els preciosos llocs del nostre país. El que s'ha de fer és educar a tothom, de petits a grans perquè es respecti el medi ambient, si tots posem de la nostra part, es pot anar a tot arreu sense malmetre res, seria una llàstima no poder gaudir una estona (sense bany) d'aquestes preciositats de la natura.
      P.D.- de brètols sempre n'hi ha hagut i hi haurà a tot arreu.
      Salut.

      Elimina