Translate

divendres, 7 de setembre del 2012

La Font de l'Adou, primer salt del Bastareny (Gisclareny)

    La Dou i el primer salt del riu Bastareny estan situats en ple parc del Cadi - Moixeró, és un lloc de gran bellesa paisatgística envoltat de muntanyes on podem arribar fàcilment amb el cotxe sense cap tipus d'esforç.
   Per arribar-hi, només hem d'anar al poble de Baga, d'allà, agafar la carretera que surt direcció a Gisclareny, passat el càmping i just abans de travessar el pont del riu on hi ha un espai d'esbarjo amb bancs i taules de fusta, trobem una pista forestal que ens surt per a la dreta (està sense asfaltar pro si va bé), la seguim passant per la Font Nostra (lloc que ja esmeno en el bloc de El Bullidor de la Llet i els Empedrats) i amunt, també haurem de travessar una tanca per les vaques, però no cal ni sortir del vehicle, ja que empenyent s'obren soles, mes endavant ens trobem al final amb una tanca de ferro que ens talla el camí, allà deixem el cotxe, just al punt GPS: N-42º16'07.3'' E-1º47'59.3'', al baixar del vehicle  ja sentim la remuga de l'aigua que salta pel gorg.

Salt del Bastareny  any 2009
   Per l'any 1998 la vaig veure per primer cop i ja m'impacta, fins vint i un any després no hi vaig tornar i de moment tot segueix igual, ara gaire bé m'hi passo cada any.

Font de la Dou  any 2010
Torrent del Forat (2010)

Font de la Dou febrer  2012



























   Pel costat esquerre del salt, surt un camí que tot vorejant el Torrent del Forat ens portarà fins al naixement del riu: la font de la Dou, que si ens hi acostem, podrem veure com brolla l'aigua de sota terra, sempre i quan no estigui sec, com aquest mes de Febrer que ens vàrem enfonsar en la catifa de fulles que hi havia, aquell dia, el salt estava glaçat com podeu veure a la foto de sota:

Salt del Bastareny glaçat (2012)
   Estigui com estigui és meravellós fer-hi un vol per allà, estiu o hivern, encara que en primavera o tardor potser sigui més bonic .
Pluja de Juliol del 2010

Tan si plou com si fa sol és bonic anar a la Dou del Berguedà (15/07/2012)
Ja ho veieu, un lloc per gaudir-ne, tant si plou com si fa sol, només cal anar preparat.

















Les fotografies del damunt han estat preses entre els anys 2009 al 2012
 

Una nova visió al 25/07/2015

2 comentaris:

  1. Gracies Josep un bon consell per anar hi la setmana pssada vaig fer te cas i me i vaig arribar va encantanta a el reportage li falta una cosa el esmorçar a Cal Olvidi un molt bon complament a la sortida :-) una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Cinto, ho tindré en compte cuan hi torni. Una abraçada i salut.

      Elimina