Translate

dissabte, 30 de març del 2013

El Salt de Sallent (Sant Privat d'en Bas)

   Començarem aquesta sortida des de el poble de Sant Privat d'en Bas, petit municipi al peu del Puigsacalm,

Església de Sant Privat amb el Puigsacalm al fons.
que podem visitar en un moment, ja que el seu nucli no va gaire més enllà del voltant de la plaça Major i al que s'hi accedeix per un pòrtic amb volta per sota d'unes cases, allà hi trobem la botigueta, la farmaciola, l'ajuntament, tot el que te'l poble està allà, és acollidor i bonic.

Plaça Major amb l'església al fons.
Canto de l'entrada al poble.

   Un pic vist seguim la pista que ens porta cap a un espai d'esbarjo, just al punt GPS: N-42º 08' 44.7''  E-2º 23' 44.0'' allà deixem el cotxe i seguirem a peu, però en aquest mateix punt ja hi trobem uns petits gorgs que a l'estiu molta gent aprofita per banyar-se.

Riu Gurn
Gorgues del riu Gurn
   Al final d'aquest espai d'esbarjo, surt el camí cap al salt de Sallent, l'anem seguint fins que arribem a un punt en què es bifurca, jo vaig agafar el de la dreta, només es tracta d'anar-lo seguint sense deixar-lo, anem vorejant primer el riu Gurn i després la riera de Sallent amunt i no parem de veure preciosos saltirons d'aigua:

Riera de Sallent
Riera de Sallent
però nosaltres tot gaudint d'aquestes meravelles que ens brinda la natura anem seguint amunt si t'hi encantes com jo una excursió d'una hora es pot transformar en quatre (ja m'ha passat més d'un cop), però endavant fins que arribem a un punt que hem de travessar el riu, com puguis, es pot dir que ja hem arribat, per anar sota mateix del salt suposo que s'ha de grimpar riu amunt pel seu mateix cabal, però per veure'l, seguirem per un corriol que puja cap a dalt del salt i des d'allà podrem veure la seva majestuositat, admireu-lo:

Salt de Sallent
Salt de Sallent
Salt de Sallent
... dona la sensació que estàs a la jungla de l'Amazones, és preciós.

Salt de Sallent (07 / 04 / 2013)

Les fotos del damunt han estat preses en Juny i Agost del 2011 menys la última.

6 comentaris:

  1. Hola Josep, tal com dius, travessar el riu amb el cabal que deu portar ara, deu ser una mica perillós. Si més no, un peu a l'aigua quasi deu ser obligat posar-li.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon, la veritat es que m'hi vaig trobar un tronc, de tota manera val la pena de mollar-se per veure l'espectacle, vull tornar-hi per mirar d'arribar al peu del salt amb la cambra, no se com pero ho tinc que intentar, es com una asignatura pendent.

      Elimina
  2. Bones, de Sant Privat a Rupit son 30 km? no Es molt lluny?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gerard, per començar dir-te que el nom de "sallent" significa salt, tall de muntanya, és a dir que a tots els salts els hi podríem dir "sallent". Que jo conegui hi ha dos salts als quals se'ls anomena "de Sallent" un és al que crec que et refereixes que és el de Rupit i l'altre es al que em refereixo en aquest bloc que està situat a la Vall d'en Bas. Esperant que el teu dubte hagi quedat resolt t'adreço una cordial salutació. Salut.

      Elimina
  3. Una pregunta: Quan es triga des de l'àrea de picnic fins al salt?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, perdona la tardança a contestar, però és que vaig un xic atrafegat, l'excursió és d'uns nou kilòmetres entre anar i tornar, és a dir que aproximadament serien unes tres hores, tot dèpen si et pares més o menys o si camines més despresa o més apoc poc. Salut i gràcies per preguntar.

      Elimina