Translate

diumenge, 13 d’octubre del 2013

El congost del Fou ( Vallespir )

   El congost de la Fou o "Gorges de la Fou" el trobem a la comarca del Vallespir (Catalunya Nord, França) emparada pel mític massís del Canigó, a dos kilòmetres abans d'arribar a Arles-Sur-Tech venint de Prats de Molló més o menys al punt GPS: N-42º 27' 25.5''  E-2º 36' 42.8''.

Passarel·la per els visitants i sota el riu Fou
   És el congost més estret del món amb una amplada de menys d'un metre en la part més estreta, el pas del riu Fou produeix un tall vertical a la roca d'uns de 200 m i compta amb una llargària total de 1739 m dels quals 1500 m són visitables amb un desnivell de 157 m més o menys un 9%.

   En tot el camí, hi ha espais de descans amb bancs per a seure i en tres punts uns telèfons per emergències. També tot el recorregut està farcit de rètols amb el nom de les plantes autòctones que ens trobem al davant, sembla com si fossis en un jardí botànic.

Flora que trobem per el camí
    L'any 1928, un grup d'Arles i d'Amélie van emprendre per primera vegada la travessa total del congost; també, a part de les moltes llegendes que l'hi atribueixen, pels segles XVII i XVIII els trabucaires saltejadors de diligències varen arribar a la part de baix del congost per guarir-se de les recerques dels soldats, els "Miquelets".

Formacions d'estalactites
Pas del riu Fou per la "Roca del Soldat"
   El congost de la Fou és un altre lloc digne de visitar, hi podem anar tant amb canalla com amb gent gran, les fotografies són incapaces de mostrar la seva grandiositat, s'hi ha d'anar per sentir aquest dantesc paratge.

   Us deixo amb un petit recorregut pel Congost de la Fou:





Les fotos i pel·lícula del damunt han estat preses el 30/08/2013


2 comentaris:

  1. Molt xules les fotos; nosaltres hi vam ser aquest estiu, ens va encantar.

    ResponElimina
  2. Un lloc molt dificil per fer fotos per veig que li has tret molt bon profit jo no i he anat mai pero es el que diuen ja que i ha moltes xarxes que se interposan amb el paisatge una abraçada !!!

    ResponElimina