Translate

diumenge, 5 d’abril del 2015

Salt de can Batlle

Salt de can Batlle
   Gràcies a unes indicacions que tenia del dit "caçador de gorgues", en Ramon Roura i Grabulosa, el mateix que te'l bloc: Gorgues de la Garrotxa (i altres), el qual segueixo, he decidit d'anar al salt de Can Batlle. És un racó preciós situat al terme municipal de Santa Pau, en el petit curs de la riera de sant Martí que escassament cinquanta metres més avall del salt desembossa al riu Ser que és un dels afluents del riu Fluvià.
   Us faré cinc cèntims de com arribar-hi:


   Sortirem del semàfor que hi ha al mig del poble de Santa Pau, el que està a la carretera GI-524, en direcció Mieres, a uns dos kilòmetres, passat el càmping "Mas Parxet" veureu sortir un camí a mà l'esquerra, és aquest, però NO l'agafeu amb el cotxe, és privat, un xic més endavant trobareu a la dreta de la carretera una petita esplanada on podreu deixar el cotxe i seguir a peu, el punt més o menys es: N - 42º 08' 60.0''   E - 2º 35' 40.6''.
   Un pic ben aparcat el cotxe seguirem pel camí que indico amb vermell sense deixar-lo, és un passeig tot planer en el que a part d'alguna edificació veïnal veurem pastures i si som observadors, més endavant a l'esquerra del camí, com si algun capritxos l'hagués deixat allà visualitzarem "La Pedra del Diable", un menhir amb la seva llegenda, però no ens encantem que ja el tornarem a veure a la tornada un altre cop.

Encreuament de camins



   Tot seguit i abans d'entrar en la boscúria el camí es divideix, nosaltres endavant cap dins del bosc, a partir d'ací comencem d'agafar pendent avall tot suaument i aviat sentirem la remuga de l'aigua, això vol dir que ja ens queda menys per arribar al nostre destí. Més avall aquest caminet s'ajunta amb el camí que porta cap al Mas Can Batlle, una casa rural que està gairebé al costat del salt (el camí és particular i no es pot aparcar), just a la unió de camins veiem el pont que travessa la riera de sant Martí i des d'on podem gaudir de la bellesa del salt de can Batlle:

Salt de can Batlle des de el pont
   Al costat esquerre del camí per on hem baixat, gairebé en la unió dels camins, surt un petit corriol que ens porta sota mateix del salt, al mateix gorg, on ens podem remullar els peus si fa calor i veure'l de mes a prop.

Salt de can Batlle des de el gorg

Detall de l'esquerra del  salt
Detall de la dreta del salt
   Vist el salt, si seguim el camí amunt i a la dreta trobarem el vell molí de can Batlle que encara es manté en peu conservant la bassa i els seus conreus:

Moli de can Batlle
    Molt bé ja hem fet el fet, i a la tornada no me'n puc estar i us adreço una salutació des de sota el gorg de can Batlle ...


      ... Salut.


Les fotografies del damunt han estat preses el 05/04 i el 27/12 del 2014

19 comentaris:

  1. Hola Josep, gràcies per nombrar-me i veig que les indicacions que dono han estat correctes. Bines fotos. El salt s'ho mereix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, crec que ja era hora de que t'anomenes, a la fi i sense voler tu vas ser el que amb va animar a fer el meu bloc, pot ser per que el teu va ser un dels primers que vaig veure, amb va agradar i va ser la empenta que amb faltava per a començar, gracies. Una abraçada i salut per a continuar.

      Elimina
    2. Salut i endavant. Segur que algún dia ens trobarem voltant per aquests llocs.

      Elimina
  2. Molt Bones Fotos Josep i has anat en una bona epoca ara esta toto estesat abans i habia mot de matoll i no es podia aprecia gaire be vinga dons endevant Salut !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Cinto, lo de bona època ... he anat tres cops, veuràs que al peu d'unes fotos hi ha la data, la llum no m'agradaba i les millors les aconseguir un dia que vaig anar a Sant Joan les Fonts i al tornar vaig fer una marrada rapida cap a Santa Pau. Salut.

      Elimina
  3. Unes fotos precioses Josep i quin indret tan bonic!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Marta, desde lloc l'indret es preciós i digne de veure. Una abraçada i endavany.

      Elimina
  4. Aquet ja fa uns anys que el vaig fer,preo la ruta que senyales no la he feta,de quantes hores es ?? nosaltres nomes tenim el diumenge el mati per fer les rutas,unas fotos precioses i es veuen uns llocs molt bonics !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mª Angels, de temps amb 20 minuts mitja hora hi ets desde on deixes el cotxe si t'hi ficses poso les coordinades per GPS, el lloc per aparcar es força bo i prop de Santa Pau. Pràcticament totes les sortides que faig son de un sol dia, es a dir que es pot fer amb un mati, son llocs que gaire be s'hi arriba amb el cotxe. Una abraçada i endavant.

      Elimina
  5. Hola alguien me podría decir como se llega en tren o en autobús desde Barcelona? Muchas gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, creo que hay líneas de autobus de Barcelona a Olot i de allí tambien hasta llegar a Santa Pau, de Santa Pau al salto a pie como mucho una hora.

      Elimina
  6. Wow Josep! Ja no el recordava. .. és tan bonic!

    ResponElimina
  7. Hola,
    Avui hi hem anat i, malgrat encara és juny, la meva filla s'hi ha banyat i tot. Hi havia un munt de capgrossos i a la zona de dalt del salt una bona simfonia de granotes.
    Un lloc preciós! Gràcies per les indicacions que ens han permès trobar-lo a la primera.
    Per cert, que ara a la carretera de Mieres hi ha un cartell indicatiu on posa Salt de Can Batlle. Així que no té pèrdua!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi agradat i gràcies per la informació del rètol de la carretera Mieres que indica el salt. Salut.

      Elimina
  8. segurament dema al mati i anirem, el lloc es molt bonic, nosaltres som un grupet que sortim cada disabte i en fet moltes excursions per la garrotxa,gracies per la inofo molt ben explicada. Joaquim

    ResponElimina
  9. Hola!
    Saps si està permés el bany?
    I més ara amb el tema del Covid...

    ResponElimina
  10. Hola!
    Saps si està permés el bany?
    I més ara amb el tema del Covid...

    ResponElimina
  11. Hem deixat el cotxe a can Patxet. Fins al Salt de can Batlle hem trobat a faltar algun indicador més. Pensava que després de les pluges de la setmana passada hi hauria més aigua. De totes maneres, el Salt des del pont és espectacular. Ha valgut la pena anar-hi. Hi tornarem en el proper episodi de pluges i visitarem també el Salt de can Cutilles. Ah! Havia vist la Font Fresca que feia goig aturar-s'hi. Avui m'ha causat mala impressió. Els sis canons d'aigua eren coberts per les fulles podrides i no rajava aigua. Suposo que deu ser perquè s'ha acabat la temporada del càmping i que a la primavera l'entorn es posarà el vestit nou. Felicitats, Santa Pau, per tot el que feu per arranjar i donar a conèixer el vostre entorn.

    ResponElimina