Translate

divendres, 31 de juliol del 2015

El Gorg de la Sort (Aiguafreda)

 
    El Gorg de la Sort (o també dit de l'Olla) està situat en el municipi d'Aiguafreda, comarca del Vallès Oriental, província de Barcelona, per accedir-hi venint de Barcelona direcció Vic per la C-17 entrarem al poble i el travessarem per l'antiga carretera de Ribes i quasi al final del poble abans de tornar a empalmar amb la C-17 trencarem a la dreta direcció a Aiguafreda de dalt i allà mateix enfront ens trobarem amb la Font dels Enamorats, punt d'inici de la nostra excursioneta. Allà ben a prop podrem deixar el cotxe, les coordinades pel GPS més o menys son N - 41º 46' 54.5''  E - 2º 14' 49.5''.

Font dels Enamorats
 

   Un pic deixat el cotxe ens encaminem cap a la Font dels Enamorats des d'on surt el camí de la nostra excursió que podem allarga o escurça segons ens plagui, davant nostre en començar ens trobarem el planell que hem de seguir en mig del camí, tot vorejant la riera de Martinet que ens queda a la nostra esquerra comencem la marxa, el camí està força ben indicat (almenys ara) trobem cartells informatius de la fauna i flora que anem trobant a més de les desviacions que hem d'agafar.


 
   Despares d'haver gaudit del camí ben ple d'ombres que el fa ideal i fresc fins i tot a l'estiu trobarem el primer trencall, a l'esquerra ens surt un corriol que ens porta a la mateixa vora de la riera on trobem el que n'hi diuen "La Resclosa", un raconet força pintoresc ...
La Resclosa





La Resclosa































... a l'igual que fresc, brinda fer-hi una parada abans de continuar, no perquè estiguem cansats, mes que res és per gaudir de la pau que s'hi respira, fem quatre fotos i seguim endavant tornant al camí principal, més amunt trobarem que surt un altre corriol cap a l'esquerra, aquest ja indica el gorg, tornem cap a la riera de Martinet on veurem un pont que ens

Pont sobre la riera de Martinet
 farà passar a l'altra llera, tot estant a sobre el pont ja podrem gaudir de les primeres visions del nostre objectiu: el Gorg de la Sort, que tot seguit anirem a voltar.

Gorg de la Sort




Gorg de la Sort (o també dit de l'Olla)

   Vista ja aquesta preciositat de la natura, ja en tinc prou i tornem sobres les nostres passes cap al cotxe. Si és arribada l'ora de dinar i portem l'entrepà que millor que apropar-nos a una zona de pícnic esmenada per na Marta Dacs en el seu bloc SOM DE PICNIC que ens queda ben a prop, just a Aiguafreda de Dalt, per cert ella va ser la que em va encoratjar per vindre a veure aquest gorg.

Les fotografies del damunt han estat fetes el 01/06/2015

   Sis anys després hi he tornat, just el 09/05/2021, i al mateix anar-hi hem fet aquesta pel·lícula:



16 comentaris:

  1. Hola Josep, sembla un racó molt acollidor. El vaig veure referenciat a un llibre d'excursions a Catalunya. El tinc apuntat a la llista (com molts altres), però veient el teu reportatge crec que li posaré una mica més de prioritat. Repeteixo, molt acollidor i molt bon reportatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, el lloc es de molt fàcil accés i de ben segur que l'hi treus bon partit, val la pena sobre tot si cau mes aigua. Salut.

      Elimina
  2. Suas fotos são realmente convincentes.
    Dá vontade de conhecer pessoalmente esse maravilhoso lugar, Joseph!
    Abraços e bom fim de semana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Vitor, intento fer-ho lo millor possible i el lloc es força bonic, si amb vas seguint t'ensenyaré forces petits i entranyables racons del meu pais: Catalunya. Una abraçada i salut.

      Elimina
  3. Hola Josep,
    M'alegro que t'hagi agradat i gràcies per referenciar-me. Molt bon reportatge I unes fotos magnifiques.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, gracies a tu per haver anomenat aquest lloc en el teu bloc. Una abraçada i endavant

      Elimina
  4. Un lloc fantastic Josep llastima que estigui tan lluny pero be sera questio de mirar com anar hi els llocs aprop ja se estan acaban molt bon Reportage SALUD !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, tampoc es tan lluny, si t'ho mires be igual et cau mes a prop que d'altres llocs on has anat i no es te que caminar gaire. Una abraçada i salut.

      Elimina
  5. hola blogger, he escuchado el permiso de su blog, como los blogs habituales visitantes de otras personas son grandes siempre lo hago, porque entonces yo podría obtener una gran cantidad de nueva inspiración. Incluyendo su blog, le agradece ya compartir algunos datos interesantes

    ResponElimina
  6. Aquet gorg no el coneixia,ara deu haberi poca aigua,ho tinc aqui a prop tinc d'anar a coneixo,molt macas les fotos !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies M.Angels, es un gorg molt petit pro te el seu encant i el camí es força bonic. Salut.

      Elimina
  7. Hola. Molt maques les fotos. A quina distancia queda del poble el gorg, més o menys? Merci.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Susana, no t'ho sabria dir exacte ja que sempre vaig al darrera de les fotos pro es prop del poble i el passeig val la pena inclòs al estiu ja que es tot amb ombra, he mirat en una ruta de Wikiloc i sembla indicar menys de dos kilòmetres, deu ser axó. Esperant et serveixi la meva indicació només espero que si hi vas t'agradi el lloc. Salut.

      Elimina
  8. Bona tarda Josep,
    M'agradafia anar-hi un cap de setmana amb un nen de 4a i una de 1a.
    Què tal la distància i tipus de terreny per caminar amb la petita amb motxilla o cotxet?
    Moltes gràcies 😊

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia, perdona la tardança, ho acabo de veure, millor anar amb motxilla, el camí és bo, però amb el cotxet no arribarieu bé. Salut.

      Elimina
  9. Hola Josep!!! Yo quería saber si se puede ir con perros sueltos y si nos podemos bañar. Gracias.

    ResponElimina