Translate

dijous, 26 de novembre de 2015

Gorg de la Mola (Sant Feliu de Pallerols)

   El gorg de la Mola es un altre que es troba dins del curs basàltic del riu Brugent, pot ser que un dels mes grans, es troba dins del terme municipal de Sant Feliu de Pallerols quasi a tocar el terme de les Planes d'Hostoles. Per arribar-hi no es difícil pro si una mica enrevessat, sobre tot si es la primera vegada que hi vas, miraré explicar-ho lo millor possible per que no vos perdeu:
   Sortim de Sant Feliu de Pallerols per la carretera C-63 direcció a Les Planes d'Hostoles, passat el kilòmetre 57 a l'esquerra trobem un desviament cap al restaurant la Curenya i l'escola d'equitació comarcal, ho deixem i seguim, al sortir de la corba enfilem una llarga recta on per la meitat, a la dreta, surt un camí de terra que va a unes masies, l'agafem i als pocs metres trobem una clariana on deixem el cotxe, just al punt GPS: N 42º04'05.0'' - E 2º31'28.7'' , be, ara be lo bo, per on comença la clariana a l'esquerra surt un petit corriol (a la dreta observem que passa el carril bici o la via verda de Sant Feliu a Les Planes) que marco en el planell amb punts de color vermell baixant tot dret cap al riu, es una mica dolent, fins i tot al arribar a baix es te que fer un petit salt per arribar a la llera del Brugent, un pic allà només tenim que seguir uns metres el curs del riu i ens trobarem amb el gorg, pro abans d'arribar-hi a la dreta sotes unes formacions calcaries veurem

Riu Brugent abans d'arribar al gorg
 l'entrada a unes coves, estan tancades i per la vostre seguretat val mes que no vos hi endinseu,

Entrada a les coves
Interior de la cova desde l'entrada
 diuen algunes persones de la zona (no se si es que hi ha alguna llegenda) que desde el Castell d'Hostoles sortien uns passadissos que portaven fins al riu, pot ser aquestes coves?, ja esta be, val mes no provar-ho.

Riu avall seguint cap el gorg
Passant de les coves, com he dit, al cap d'uns metres mes avall arribem al damunt del salt on a sota trobem el gorg de la Mola, un bon lloc d'esbarjo per els del poble que al estiu aprofiten per banyar-se en les seves clares aigües.

Salt del gorg de la Mola
Gorg de la Mola ( 29/08/2015)

2 comentaris:

  1. Molt maco el lloc Josep veus un lloc que esncara no he anat mai a les gorgues de Sant Feliu de Pallarols espliques molt be com anar hi llastima que veig que el salt se agafa des de dalt pero es un lloc que deixo pendent per anar sembla força interesant una abraçada i SALUD !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, dons allà amb vaig trobar amb en Ramon Roura, al igual ens tornem un dia tots plegats per allà. Una abraçada i salut.

      Elimina