Translate

dijous, 26 de novembre del 2015

Gorg de la Mola (Sant Feliu de Pallerols)

   El gorg de la Mola és un altre que es troba dins del curs basàltic del riu Brugent, pot ser que un dels més grans, es troba dins del terme municipal de Sant Feliu de Pallerols quasi a tocar el terme de les Planes d'Hostoles. Per arribar-hi no és difícil pro si una mica enrevessat, sobretot si és la primera vegada que hi vas, miraré explicar-ho el millor possible perquè no us perdeu:
   Sortim de Sant Feliu de Pallerols per la carretera C-63 direcció a Les Planes d'Hostoles, passat el kilòmetre 57 a l'esquerra trobem un desviament cap al restaurant la Curenya i l'escola d'equitació comarcal, ho deixem i seguim, en sortir de la corba enfilem una llarga recta on per la meitat, a la dreta, surt un camí de terra que va a unes masies, l'agafem i als pocs metres trobem una clariana on deixem el cotxe, just al punt GPS: N - 42º 04' 05.0''  E - 2º 31' 28.7'', ara bé el bo del cas, per on comença la clariana a l'esquerra surt un petit corriol (a la dreta observem que passa el carril bici o la via verda de Sant Feliu a Les Planes) que marco en el planell amb punts de color vermell baixant tot dret cap al riu, és una mica dolent, fins i tot en arribar a baix s'ha de fer un petit salt per arribar a la llera del Brugent, un pic allà només hem de seguir uns metres el curs del riu i ens trobarem amb el gorg, pro abans

Riu Brugent abans d'arribar al gorg
d'arribar-hi a la dreta sotes unes formacions calcàries veurem l'entrada a unes coves, estan tancades i per la vostra

Entrada a les coves
Interior de la cova des de l'entrada
seguretat val més que no us hi endinseu, diuen algunes persones de la zona (no sé si és que hi ha alguna llegenda) que des del Castell d'Hostoles sortien uns passadissos que portaven fins al riu, pot ser aquestes coves?, ja està bé, val més no provar-ho.
Riu avall seguint cap el gorg
   Passant de les coves, com he dit, al cap d'uns metres més avall arribem al damunt del salt on a sota trobem el gorg de la Mola, un bon lloc d'esbarjo pels del poble que a l'estiu aprofiten per banyar-se en les seves clares aigües.

Salt del gorg de la Mola
Gorg de la Mola

Les fotografies del damunt han estat preses el 29/08/2015.

3 comentaris:

  1. Molt maco el lloc Josep veus un lloc que esncara no he anat mai a les gorgues de Sant Feliu de Pallarols espliques molt be com anar hi llastima que veig que el salt se agafa des de dalt pero es un lloc que deixo pendent per anar sembla força interesant una abraçada i SALUD !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, dons allà amb vaig trobar amb en Ramon Roura, al igual ens tornem un dia tots plegats per allà. Una abraçada i salut.

      Elimina
  2. Bona tarda:
    Agrait per les teves indicacions. Al costat del restaurant La Curenya, actualment ja fa molt de temps que no hi ha cavallls. No es permet entrar cotxes per la cruilla al Mas Torra, cal deixarlos en un petit aparcament situat a la dreta uns 20m. més avall de la ctra. Un corriol planer que surt de l'aparcament (entre dues pedres) baixar a la Cova de la Torre i al Gorg de la Mola.

    ResponElimina