Translate

dimecres, 6 de gener del 2016

Salt de can Figa (Borgonyà)

   El salt d'en Figa el trobem en la conca fluvial del riu Terri, al terme municipal de Borgonyà, població situada dins del municipi de Cornellà de Terri en la comarca del Pla de l'Estany, és un llogaret força bonic de visitar i pot ser poc conegut pels que som d'apartades contrades, us faré cinc cèntims per arribar-hi:
   Com sempre, si tenim GPS, només ens cal posar les següents coordinades: N - 42º 06' 03.3''  E -  2º 47' 56.8''
Planell
aquestes dades us deixaran en una cruïlla davant d'uns bancs on jo he deixat el cotxe i des de on ja es veu el salt, si no tenim aquesta andròmina, ens guiarem pel planell (millor si l'amplieu), venint de Girona per la C-66 sortirem per la sortida de Borgonyà - Pol. Pont-xemar - Mata, més o menys sobres el kilòmetre 42 anant a parar a una rotonda on seguirem a la dreta per la primera sortida direcció Borgonyà, tot seguit a la primera cruïlla i ja dins del poble trenquem a l'esquerra direcció a la plaça de l'església, a la propera intersecció girarem a la dreta seguint la mateixa indicació fins a arribar a un rètol que ens posa Veïnat de Can Figa i just al davant d'una altra cruïlla on a la dreta trobarem un banc i un espai on deixar el vehicle, doncs bé, ja hi som.
   Sortim del cotxe i a peu anirem direcció com si fóssim cap a la plaça de l'església i a la dreta trobarem unes escales que baixen cap al riu just enfront d'aquest preciós moli:

Moli de Can Figa
seguim el corriol avall i gairebé a baix a la llera del riu Terri ens trobem amb uns rentadors i una font d'aigua clara:


des d'on podrem admirar progressivament la bellesa d'aquest preciós salt de Can Figa:

Salt de Can Figa
Salt de Can Figa
Salt de Can Figa
   Despares de ben contemplar-lo i tornant cap al cotxe encara l'hi donem una última ullada, sembla mentida que en el vell-mig d'un petit poble es pugui trobar tan sensacional meravella.

Salt de Can Figa

Les fotografies del damunt han estat preses el 05/09/2015

11 comentaris:

  1. Unes fotos fantasticas la primera una prespectiva gens vista me encanta una abraçada Josep !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, tu ho tens força a prop, la primera foto es que amb varen caure 10 cèntims a terra i al collir-los vaig veure la foto, només calia ajupir-se. Una abraçada i Salut.

      Elimina
  2. Amb el teu permis i afagire un comentari a aquest lloc sempre i tobareu aigua ja que el riu es forma dels recs que surten del estany quan se ajunten distribuits per tota la poblacio de Banyoles que tambe serveixen per regar els horts per els que passen !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, les teves aclaracións, explicacions, etc. sempre seran benvingudes als meus blocs, sempre aprenem algo dels demes i axó es bo, gracies per el comentari. Salut.

      Elimina
  3. Unes fotos precioses Josep. Enhorabona!

    ResponElimina
  4. Molt maco el lloc i les fotos,preo segurament que ara no hi ha tanta aigua,esperare la tarde per anari,gracies per descobrir-nos llocs tan bonics !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Mª Àngels, hi arribaràs amb facilitat, pots acabar d'aprofitar el dia i arribar-te a les Estunes:
      https://josepbaliusplanellas.blogspot.com.es/2016/01/les-estunes.html
      Una abraçada i endavant.

      Elimina
  5. Un lloc molt bonic I el Sal amb molta aigua.Ens ha agradat.

    ResponElimina
  6. El mas Figa era del meu besavi, Joaquim Figa i Pou (1848-1901), terratinent i capità habilitat de les tropes carlines durant la tercera guerra (1873-75). La família conservem còpies d'una part del seu diari de campanya.
    Agustí Espriu Malagelada.-

    ResponElimina