Translate

diumenge, 17 d’abril del 2016

De la cala del Paller a Roques Planes (Calonge)

   Tornem a anar cap a prop de la mar, a un lloc que per les seves formacions erosionades de les roques sembla que estiguem en un paradís caribenc, però no, estem dins les nostres costes Catalanes de la Costa Brava, el nostre paradís.

   Per arribar-hi és ben fàcil, venint de Vidreres per la C-31 direcció Palafrugell sortirem a la sortida Platja d'Aro Nord (316) seguirem cap a la rotonda on trobarem la C-253 prenent-la direcció Sant Antoni C./Calonge i al cap d'uns dos kilòmetres i mig trobem a la dreta un carrer que té en l'entrar una columna per banda, llavors només heu de seguir el planell que teniu ací al costat, de tota manera si teniu GPS, aquestes són les coordinades del punt des d'on comença la minsa pro bonica ruta que farem avui: N - 41º 50' 01.1''   E - 3º 50' 25.9'', el punt queda aproximadament entre el número 13 i 15 del carrer "Doctor Barraquer", d'on surten unes escales que tot baixant ens endinsem dins d'un túnel que ens portarà directament cap a la cala del "Paller", en sortir de la foscor ja gaudirem d'aquesta preciosa vista:

Cala del Paller
   Tot baixant les escales que hi ha fins a arribar a la platja anirem gaudint del preciós paisatge que ens brinda la nostra costa i si ens ben fixem, observarem que entre totes les roques que tenim al davant n'hi ha una que ressalta entre les altres perquè ens recorda la forma d'un paller, d'ací el nom d'aquesta cala.

El "Paller" des de la platja
El "Paller" des de el camí de ronda direcció Platja d'Aro













   Vist el "Paller" de tots cantons seguirem el camí de ronda direcció Palamós, és a dir mirant el mar cap a l'esquerra, pujarem un tros i en donar la primera corba guaitarem ja la cala de Roques Planes:

En front cap a la dreta es veu el camí per on venim 
Vista general de la cala Roques Planes des de l'entrada
    Doncs bé, ja hi som, ara només ens cal gaudir de la bellesa d'aquest indret tan pintoresc que ens brinda la natura tot caminant endavant fins a arribar al cap de Roques planes que és on finalitzarem la passejada.



   És un trajecte força curt, amb un quart d'hora vas i vens, pro si t'agrada gaudir de la pau (si és que hi vas a l'hivern) i l'entorn un matí se't fa curt mirant les formes que adopten les roques a causa de la seva erosió.



   Us deixo doncs amb quatre vistes d'alguns detalls d'aquestes formacions rocoses, cada cop que mires, veus una nova fotografia, el lloc t'encisa, no en marxaries mai:






Foto presa des de el Cap de Roques Planes
   Ja hem arribat al final, si es vol, es pot seguir més pel camí de ronda, pro a mi ja se m'ha fet l'hora de dinar, podem tornar per altres llocs pro per no perdre'ns val més tornar seguint les nostres pròpies passes, així ho assegurem.

Roques Planes

Les fotografies del damunt han estat preses el 03 i el 09/01/2016


8 comentaris:

  1. Molt bon reportage Josep te vaig a dir que segurament es el lloc que mes me agrada de la Costa es fantastic tan per fer sedes com de les seves espectaculars rocas una abraçada i salut !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Cinto, desde lloc que es un raconet de nostra costa meravellós, te un alguna cosa que el fa diferent als altres, pot ser l'harmonia entre les pedres?, no ho se pro es molt bonic i encisador. Una abraçada i salut.

      Elimina
  2. Fantastic reportatge Josep! Un indret realment bonic; nosaltres tenim la costa una mica oblidada. .. Haurem de tornar a possar-la com a destí, que ja ve de gust. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Marta, a mi la costa quan mes m'agrada es a l'hivern, realment es quan esta mes tranquil·la i en gaudeixo mes, a l'estiu hi ha massa garbuix. Una abraçada i salut.

      Elimina
  3. Preciós indret! precisament parlàvem de fer una passejada pel camí de Ronda de la Costa Brava.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, a la costa també hi trobem llocs ben feréstecs, sobre tot si hi vas a l'hivern no hi corra massa gent. Aquesta temporada he corregut entre Begur i Sant Antoni de Calonge per els seus camins de ronda, t'ho recomano, veuràs que hi han racons ben bonics, mes endavant ja aniré publicant algun tram. Una abraçada i endavant.

      Elimina
  4. Gràcies a aquest post he descobert aquestes dues precioses cales. Et tinc enllaçat en un dels meus blogs. Trobo molt interessants totes les recomanacions, a més d'estar tot molt ben explicat i documentat. Repeteixo. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, intento fer els blocs el millor possible dins del que se, gracies per les teves paraules i per seguir-me. Salut.

      Elimina