Translate

dissabte, 27 d’agost del 2016

D'Aiguafreda a Sa Tuna (Begur)

   Farem un petit tros de camí de ronda dels que hi ha al preciós poble empordanès de Begur.


   És molt senzill d'arribar-hi, ja que està força ben indicat, tant si venim de Palafrugell per la carretera GIP-6531 com de Regencós per la GI-653, en arribar al poble de Begur ens trobarem en una rotonda en la qual veurem un senyal indicador cap a les cales d'Aiguafreda i Sa Tuna, a les que s'hi va per la mateixa via la GIV-6535, de la rotonda a l'aparcament del nostre destí hi ha uns 4,7 km, uns deu minuts com podrem veure en el planell de sobre, poc abans d'arribar trenquem a l'esquerra cap a la cala d'Aiguafreda (a no ser que vulgueu fer la ruta a l'inrevés) prenent el carrer Aiguafreda fins al final on trobarem un espai per aparcar, just al costat de la riera que porta el nom del carrer i de la cala, o viceversa; pels que disposeu de GPS les coordinades del lloc són: N - 41º 57' 51.5''   E - 3º 13' 32.2''.

Cala d'Aiguafreda
   Un pic deixem el cotxe  seguim a peu carrer avall fins a arribar a la cala d'Aiguafreda, veiem que mes que platja de sorra és un embarcador, pro a part de per fer les típiques tasques marítimes en el moll vaig trobar un grup bastant nombrós de gent fent una garoinada, també hi ha una font i mirant al mar cap a la dreta trobarem unes escales que ens condueixen cap a una petita zona de pícnic sota uns arbres on després podem fer un mos (aquesta zona ens la detalla 

Vista des de la zona de pícnic al mar, al fons la punta des Plom

bé na Marta Dacs en el seu bloc Som de Pícnic), doncs just ací podem dir que comencem la passejada pel camí de ronda, anirem vorejant la mar fins al nostre destí: Sa Tuna. Comencem a caminar i al cap de pocs minuts ja veiem com

Cala d'Aiguafreda des de el camí de ronda

s'allunya la cala d'on hem sortit, cada vegada se'ns va eixamplant més el paisatge fins a assolir tot el morro de Cap Sa Sal on es troba un complex turístic - urbanístic al que s'hi pot arribar a peu en un camí que surt per l'altre costat d'Aiguafreda.

A la dreta complex turístic de Cap Sa Sal
   Tot avançant no trigarem gaire a arribar a la Punta de Ses Vaques que ens separa les nostres dues cales (Aiguafreda i

Petit mirador a la punta de Ses Vaques ...
... al fons la punta "des Plom".













Sa Tuna), també podem observar que ja ens comença a abraçar la punta des Plom que no és més que com una petita península que encercla i mig tanca la cala de Sa Tuna, com si l'hi volgués donar protecció, i ja en voltar Ses Vaques ens trobem amb una preciosa vista  de la nostra última cala:

Sa Tuna
   Ja som a Sa Tuna, té una encisadora platgeta de sorra amb aigües cristallines, i un petit nucli urbà amb uns restaurants pels qui vulguin fer un àpat mariner davant de la mar.

Platja de Sa Tuna
Carrers de Sa Tuna
















   Després de fer un vol pel petit i pintoresc nucli tornarem sobres les nostres passes cap a la cala d'inici per buscar el cotxe i acabar el dia fent un vol per aquestes contrades de la nostra terra, que per cert son també força boniques.

Cala de Sa Tuna amb la Punta Des Plom al fons.

Les fotografies del damunt han estat preses el 20/02/2016

2 comentaris:

  1. Molt bon reportage Josep aquesta part de la costa brava es fantastica i a un munt de platges i reconets unes fotos fantasticas una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Cinto, si, la nostre costa catalana te molts llogarets amagats força bonics i dignes de veure. Una abraçada i salut.

      Elimina