Translate

dijous, 21 de juny del 2018

Salt del torrent de Pastuira (Setcases)

Vista de Setcases des de Tregurà de Dalt (2014).
   Ens dirigirem cap a Setcases que serà el punt de partida de la petita excursió que farem cap al salt del torrent de Pastuira, només ens caldrà caminar uns 700 m per arribar-hi, però si algú vol caminar més, pot seguir pel camí endavant tot i fent l'itinerari núm. 3 que es troba en les rutes de la web oficial de Setcases.

Planell orientatiu.
    Un pic arribem al poble, podem deixar el cotxe a l'aparcament que es troba a l'esquerra de la carretera que puja cap a Vallter 2000, més o menys al punt GPS N - 42º 22' 28.6''  E - 2º 18' 07.0'', des d'allà prenem el carrer Fondo que ens porta cap a la botiga de queviures "Ca la Núria", al davant mateix de la seva porta, a l'esquerra, surt un carreró que empalma amb el carrer d'en Ponts que seguirem fins a trobar el carrer de la Font que és el que ens portarà a l'inici del nostre recorregut.
Camí que prendrem al final del carrer de la Font.
   Prenem el camí de terra que es troba al final del carrer de la Font que no és més que l'antic camí que portava cap al poble de Tregurà de Dalt tot passant pels "solans", peces de terra situades en bancades on els habitants de Setcases tenien els horts. Aquest camí amb lleu pujada segueix paral·lel al riu Ter que ens queda sota nostre, més endavant trenca cap a la dreta tot seguint el curs del torrent de Pastuira des d'on es poden gaudir de precioses vistes.

Al fons pic de Pastuira (2373 msnm).
Entrada a Setcases.













   Més endavant, passada la corba ens endinsem cap a la boscúria, comencem a escoltar la remuga de l'aigua, cada cop som més a prop del torrent, als pocs metres i al bell mig del camí trobarem el salt davant nostre, ja que el torrent travessa el camí i just en aquest punt es troba el salt.

Salt del torrent de Pastuira.
   És un salt format per petits saltirons que salven el desnivell de la muntanya i que des del camí es poden veure força bé, cada saltiró té la seva bellesa particular.

Detall del salt (sota el camí).
Detall del salt (part alta).













   En un cas de què faci poc que hagi plogut cal anar preparat, ja que el camí estarà tot cobert per l'aigua i haurem de travessar-lo amb passeres o mullant-nos els peus.

Salt del torrent de Pastuira (des de sota el camí).
Salt del torrent de Pastuira (des del camí).













   Aquest torrent que neix per sota del pic de Pastuira desembossa després del seu curt però força desnivellat recorregut al riu Ter poc abans d'arribar a Setcases.

Salt del Torrent de Pastuira.


Les fotografies i el vídeo del damunt han estat presos el 28/08/2017



1 comentari:

  1. Hola Josep,
    Molt bon reportatge! Les fotos i el salt són preciosos, a més sembla una excursió asequible. Em sap greu perquè cada vegada tinc menys temps de gaudir d'altres blocs i ja quasi no entro al Facebook privat.
    Una abraçada,

    ResponElimina