Translate

dilluns, 14 de gener del 2019

Gorg de la Font de la Canal (Les Lloses)

   El gorg i salt de la Font de la Canal el trobem en el curs fluvial de la riera de les Lloses, tot i estan al costat de la carretera és un lloc que pel qui no ho sap es fa bastant imperceptible, tot i que a la que hi has anat un cop de ben segur que no l'oblides, ja que és un raconet encisador i salvatge alhora.
   Per anar-hi, hem d'anar al terme municipal de Les Lloses, és a dir, jo venint per la C-17 just abans d'entrar a Ripoll

Planell orientatiu.
trenco a l'esquerra per la C-26 direcció Les Lloses - Berga, al cap d'uns set quilometres, despares d'haver passat el desviament de Sant Esteve de Vallespirans (dreta) i el de Sant Sadurní de Solivelles (esquerre), entre les fites quilomètriques 183 i 182, veurem a l'esquerra de la carretera un camí i un lloc per aparcar, ja està, ja hi hem arribat, pels

Punt on deixem el cotxe per baixar cap a la Font de la Canal.
que porteu GPS les coordinades d'aquest punt són: N - 42º 09' 21.1''  E - 2º 07' 45.0''. Aparquem bé el vehicle, sobretot que no destorbi el pas dels altres i seguim el camí cap avall, als pocs metres ja ens trobarem a la llera de la riera de les

Font de la Canal.
Lloses i a l'altra llera ja hi veurem la Font de la Canal, des d'aquest punt, a la dreta, es pot veure el salt i la gorga de la font, si ha plogut bastant el soroll que fa l'aigua en caure ens portarà al lloc, no hi ha pèrdua.

Gorg i salt de la Font de la Canal.
   Cal tindre en compte que s'hi ha d'anar en època de pluges o després d'haver plogut copiosament, ja que en temps de sequera la riera molts cops va seca o amb molt poca aigua.

Salt i gorg de la Font de la Canal.
Salt i gorg de la Font de la Canal.













   Sembla mentida que en un lloc tan proper s'amagui una meravella tan gran, hem de tenir cura d'aquests preciosos raconets de mon, procurar que no s'hi produeixin massificacions de gent, que restin més nets del que els trobem, així d'aquesta manera els preservarem per nosaltres i els nostres descendents, molts llocs estan caient en desgràcia per culpa nostra, siguem cívics i evitem-ho.

Salt i gorg de la Font de la Canal.


Les fotografies del damunt han estat preses el 12/03/2018


6 comentaris:

  1. Hola Josep, molt bona troballa. Me l'apunto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, en vaig tindre sort d'en Raymon que em va dir el lloc. Es molt fàcil de trobar, salut.

      Elimina
  2. Es veu un lloc molt maco,no se fa dies que no plou gaire,per alla dalt a nevat,potser el diumenge ho vaig a veure,Merci.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola M. Àngels, aquesta riera quasi sempre baixa seca o amb molt poca aigua, és millor esperar que plogui per veure bé el salt. Salut.

      Elimina