Translate

divendres, 2 d’abril del 2021

Salt del Pont de Sant Joan (Bagà)

Salt del Pont de sant Joan.

   Aquest preciós salt (al qual he batejat així, ja que en realitat no he trobat el seu nom) es troba dins la conca fluvial del riu Bastareny dins del terme municipal de Bagà, està una mica més avall del pont de Sant Joan, just a sota la resclosa que es troba en aquell lloc.
   Per arribar al punt on es deixa el cotxe no és gens complicat, el difícil és accedir al peu del salt, però anem per pams.

Planell orientatiu.
   Sortint del nucli de Bagà direcció a Gisclareny, a 1,9 quilòmetres, a l'esquerra trobareu un espai per deixar el cotxe (pels que porteu GPS el punt és: N - 42º 15' 44.5''  E - 1º 50' 22.4''), això es troba poc abans d'arribar al desviament de la "Font de la Dou" i del Pont de Sant Joan on hi ha una bona zona de pícnic.

Punt de la carretera on deixem el cotxe.
   Aparquem el vehicle fora de la calçada i uns 20 m més endavant trobem un dret corriol que baixa per l'esquerre de la carretera (no està indicat), vigileu que més enllà, molt a prop hi ha un altre baixador més ben fet amb graons que baixa

Caseta de la resclosa.
Salt des de la resclosa.













cap a la presa que està sobre el salt, no us confongueu, si arribeu a aquest punt, haureu de tornar enrere i buscar l'accés. Segurs ja de per a on hem de baixar, seguim aquest corriol avall i trobem una petita esplanada que accedeix a la dreta a la caseta de la resclosa (però amb el camí un xic perillós) i a l'esquerre cap a un petit prat, enfront veurem un baixador molt dret, és el que hem de prendre però compta, us aviso, cada cop es va fent més dret i dificultós, si us hi veieu en cor, a poc a poc aneu baixant i anireu a parar al riu, des d'on anant saltant per les pedres podreu gaudir d'aquest preciós salt.
Salt del Pont de Sant Joan.
   Tal com podem veure a la fotografia del damunt, el salt es compon de dues parts, l'artificial, que és la resclosa del petit embassament que hi ha des del pont de sant Joan fins aquest punt, i la natural que és la de sota, la que hi ha hagut sempre abans que la mà de l'home hi hagués intervingut.

Salt del Pont de Sant Joan.
   I ja res més, vist aquest preciós salt mig fet de la mà de l'home i mig natural només ens queda que tornar sobres les nostres passes i guardar bé la seva imatge en la nostra memòria, ja que per tornar a baixar-hi hi ha qui pot ser que s'ho pensi un altre cop (jo hi tornaria a baixar).

Salt del Pont de Sant Joan.


Les fotografies del damunt han estat preses el 10/08/2020.



2 comentaris:

  1. El tinc pendent,em pensava que tenies de fer un bon tros per dintre el riu,per les pedres depent de les pedres, a veure si aquet any hi puc anar, gracies per la informació !!

    ResponElimina
  2. Un dels Salts i Gorgs més espectaculars del Ripollès

    ResponElimina