Translate

dissabte, 1 d’abril del 2023

Pantà de can Companyó (Llagostera - Caldes de Malavella).

Pantà de can Companyó.

   El pantà de can Companyó és d'aquests llogarets als quals hi hem passat un món de cops pel seu costat i mai ens hem imaginat que estaven allà.
   Aquest petit racó del nostre país, està situat entre els termes municipals de Llagostera i Caldes de Malavella, és a dir que pertany també a dues comarques, la de la Selva i la del Gironès, ja que el torrent de la Garsa Freda que és el que alimenta al pantà divideix els dos termes.  

Part sud del pantà.
   Per anar-hi és ben fàcil, tant si venim de Vidreres com de Palafrugell per la C-35 hem de prendre la sortida 92 ("Can Carbonell") i dirigir-nos cap a la benzinera del cantó que va en direcció cap a Palafrugell, just al punt GPS: N - 41º 48' 17.9"  E - 2º 51' 19.3", allà hi ha un bon espai per deixar el cotxe, a peu, ens dirigim com si volguéssim sortir de l'àrea de servei, a la dreta ens surt un camí que s'endinsa cap a la boscúria, el prenem i a la poca estona travessem un pas de postes d'electricitat, el camí segueix per l'altra banda, sense deixar-lo amb menys de deu minuts arribarem al pantà.

Plànol orientatiu.
   També hi ha un camí que hi va directe des de la urbanització de can Carbonell, però pel qui no coneix la zona pot ser que sigui més enrevessat.
   Un pic arribem davant del pantà, trobem un camí que l'hi dóna la volta, podent així fer un passeig pel seu vol. Tot l'entorn és primordialment de pi blanc, encara que també podem trobar altres espècies.

Cara nord del pantà.
   Per l'extrem nord del pantà hi entra l'aigua del torrent de la Garsa Freda, el qual és molt rar veure'l ple d'aigua, ja que generalment baixa sec i el pantà, sort en té de les pluges gràcies a les quals s'omple. Per aquesta banda també trobem un "mesurador", que serveix per saber el nivell d'aigua que té el pantà i així poder calcular la quantitat de litres d'aigua que hi ha.
Mesurador del nivell de l'aigua.
   Com podeu veure el dia en què hi vàrem anar estava ben baix d'aigua, com també tots els embassaments del nostre país a causa  de la gran sequera que es patí l'any 2022. De tota manera aquest pantà és com un petit oasi en aquesta zona on podem gaudir de la pau escoltant el cant dels ocells tot veient la tranquil·litat de les seves aigües.

Pantà de can Companyó.
   Un pic feta la volta tornarem cap al vehicle procurant deixar el lloc com si no hi haguéssim passat.

Les fotografies del damunt han sigut preses el 16/08/2022.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada