Translate

dissabte, 11 de maig del 2013

Gorg del Moli dels Murris (Garrotxa)

Gorg del Moli dels Murris
   Avui visitarem un gorg entranyable i de fàcil accés situat a la Baixa Garrotxa. Venint d'Olot direcció Angles, passarem Sant Feliu de Pallerols i abans d'arribar a Les Planes d'Hostoles, just passat el seu cementiri ens desviarem a l'esquerra cap a Cogolls, travessarem un pont per sobre un camí de vianants (la via verda Olot - Girona), un parell de masies i abans d'arribar a un trencall a la dreta trobarem també a la dreta un lloc per deixar el cotxe (punt GPS: N-42º 04' 16.4''  E-2º 32' 23.7''), partint d'allà seguirem a peu agafant el proper camí que ens surt per la dreta, ens farà travessar la riera de Cogolls i ja només cal seguir les indicacions que trobarem pel camí, sempre a l'esquerra, finalment trobarem el corriol (indicat) que baixa cap a la gorga.

Planell orientatiu
Vista desde el camí

  Tot baixant pel corriol ja podem veure per entre-mig dels arbres el salt d'aigua que hi ha en el gorg, fins a arribar a una mena de passarel·la que ens portarà al seu mateix costat.


Gorg del Molí dels Murris
   Un pic allà, ja ens podem parar a admirar la seva bellesa, també a la seva dreta, puja un corriol que ens situa al seu damunt, però és perillós i la millor vista és des de baix, no val la pena de jugar-se-la.



Gorg del moli dels Murris
   Tot marxant, no podem desviar la vista del seu encisador encant.

Les fotografies del damunt han estat preses el 07/04/2013

10 comentaris:

  1. Hola Josep, aquest salt sempre és encisador. Per a mi és la perla de la Garrotxa. Saps que és l,entrada més visitada del meu bloc?

    ResponElimina
  2. Hola Ramon, no m'extranya per que es precios, puc dir que jo tambe la vaig visitar i gracies a tu la he conegut i la he pogut gaudir, dona una sensació de pau que no es pot explicar, es de aquells llocs on no et cansaries de tornar-hi. Gracies Ramon per les teves troballes i aportacions. Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Fantàstic!
    gràcies per compartir-ho!
    hauré de fer-hi cap ara que l'aigua baixa a cor que vols!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona per contestar-te tard, pero si, es millor per anar als salts d'aigua en primavera o despres d'una bona pluja. M'agrada que t'agradi, una abraçada.

      Elimina
  4. Hola,Ramon.Tenim previst una estada de 4 dies a St Feliu de Pallerols en una casa rural i buscant indrets propers,he trobat el teu enllaç.Hi anirem i la teva explicació ens ha estat molt indicativa i entenedora.Molt bones fotos,també.Felicitats!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Farners, no se si aixó l'he volies dir a un altre ja que jo amb dic Josep i desde fa mes de 54 anys.
      Per donar-te mes detalls dels voltants de la zona, et diré que hi han unes quantes gorgues mes, com per ejemple: el gorg d'en Duran (o tambe dit "la pedra d'en Biel") i el gorg de la Plana entre Sant Feliu i Les Planes d'Hostoles, pero a aquests encara no he anat, si els vols veure en foto clica al blog d'en Ramon Roura i Grabulosa, el trobaras entre els blogs que segueixo, ell s'ha especialitzat en les Gorgues de la Garrotxa. Esperant que et sigui de servei l'explicació amb despedeixo desitjan-te unes bones vacances.

      Elimina
  5. Bon dia Ramon, em podries dir si és possible l'accés per persones amb cadires de rodes?
    Gràcies i salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, amb dic Josep, no pasa res, crec que per cadires de rodes malament, el camí no es dolent pro hi ha alguna arrel i, no se ... millor primer passeu sense, jo crec que no, fa temps que no hi vaig. Salut.

      Elimina
  6. Hola Josep Balius Planellas, tenim pensat marxar demà a pasar el dia al gorg del moli dels morrins amb la meva xicota, i m'agradaria saber desde on deixo el cotxe aparcat fins al gorg del moli, quant de temps hi ha caminant. Moltes gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan, el temps mal contat mes o menys un quart d'hora o vint minuts, tot depèn del que t'encantis per el camí, no hi ha gaire troç, salut i que ho passeu bé.
      PD.- per les Planes d'Hostoles hi ha mes llocs i gorgs força bonics, podeu aprofitar el dia, mira el bloc, hi ha molts.

      Elimina