Translate

diumenge, 12 de maig de 2013

Salt del Tenes (Valles Oriental)

   El riu Tenes neix a Castellcir (Moianes), va seguint el seu curs i a l'arribar al terme de Riells del Fai es troba amb el tall dels Cingles de Bertí on fa un dels més espectaculars salts del Vallès Oriental, juntament amb el salt del Torrent del Gat i el salt del Rossinyol que queden al seu costat; però deixem la lletra menuda, anem a veure'l i comencem a fer camí.
   Partim del poble de Riells del Fai, deixant el cotxe al paratge que en diuen "la Pineda" on hi ha una font que porta el seu nom (Font de la Pineda), més o menys les coordinades GPS per aparcar són: N-41º 42' 07.6''  E-2º 11' 28.2'', queden al costat del Restaurant "Font de la Pineda".

Gorg del Jeroni
    Prop de la Font de la Pineda, seguint el camí que baixa cap al riu ens trobem el preciós gorg del Jeroni on podem començar a gaudir d'aquesta petita excursioneta.

Gorg d'en Jeroni
Gorg d'en Jeroni
   Tirem un xic endarrere i tornem a agafar el bon camí que ens farà passar pel costat del moli de la Maladella (construcció gòtica del s. XVII) i de la seva masia, arribem a un punt en què el camí es bifurca, a la dreta i amunt Sant Miquel del Fai, a l'esquerra i avall a l'antiga central hidroelèctrica, primer us portaré cap a l'esquerra que també val la pena.
Riu Tenes i central hidroelèctrica al fons
   Passem la central i travessem com podem un canal d'aigua, per sobre cal buscar un corriol que ens portarà direcció al salt, no és un bon camí però amb cura es pot fer. Passat l'entringuli ens trobem amb el gorg d'en Manelet on si fa calor, ens podríem remullar una mica.

Riu Tenes al pas per el Gorg d'en Manelet i al fons Sant Miquel del Fai
    Tot pujant gaudim d'unes bones vistes de Sant Miquel del Fai:

Monestir de Sant Miquel del Fai
   El camí es curt però feixuc, al cap de poc ens trobem una gran balma: la Balma Rosa, bon refugi per si es poses a ploure, però avui fa un bon sol.

Balma Rosa
   Entrem cap dins la balma i Ooooo!!!, quina meravella, ens trobem amb el gorg de la Balma Rosa, és fantàstic sembla tret d'un compte de fades:

Gorg de la Balma Rosa

Gorg de la Balma Rosa

Gorg de la Balma Rosa
   Un pic arribat ací, ja no puc seguir més endavant, ja que portant l'equip i anant sol podria ser perillós, és a dir que torno endarrere a buscar l'altre camí de la dreta.
  He arribat a la cruïlla i començo a caminar amunt, tot pujant mirant a l'esquerra es veuen a la cinglera unes curioses formacions rocoses, semblen com calcaries:

Roques que es veuen des de el camí
    Passat això, la pujada cada vegada es va fent més forta, trossos empedrats, resta de l'antic camí de Sant Miquel, esglaons mal fotuts, però ja es comença a veure el salt, com més amunt millor es veu, ací el teniu, gaudiu-lo:

El Salt del Tenes


Salt del Tenes

Les fotografies del damunt han sigut preses el 12/05/2013
   3 comentaris:

  1. Doncs sí que em dones feina !!! Bona excursió.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, es una excursioneta no massa llarga pero molt gratificant, a mes la tinc "al costat de casa", visc al Valles Oriental, Martorelles.

      Elimina