Translate

dijous, 1 de gener del 2015

Salt de la riera de Can Sala

Vista de la Serra Seca
    Comencem la nostra sortida agafant com a punt de partida la ciutat de Solsona, just des de la rotonda passada l'avinguda Pont que ens queda enfront de la portalada que entra dins el nucli antic de la ciutat, d'ací prenem la carretera C-26 (carretera de Bassella) fins a trobar un desviament a la dreta cap a Cirera per la carretera LV-4011 que ens portarà cap al nostre destí gaudint tot el camí de preciosos paratges i vistes com les de la fotografia de dalt. Passats uns trenta

Planell 2
Planell 1













kilòmetres arribem al terme municipal d'Odèn (que el formen 9 pobles) just al poble de Cambrils, allà prenem la carretera L-401 direcció Berga i sols a uns 2 km veurem un grup de cases, ja som arribats a El Racó, ara només falta trobar un lloc per deixar el cotxe, a la dreta de la carretera, trobarem un petit espai on hi caben un parell o tres cotxes (punt GPS: N - 42º 08' 14.1''  E - 1º 24' 01.9''), just abans de passar l'indicador de la Font de Can Sala on veurem brollar l'aigua de la riera de Can Sala per l'esquerra, com travessa la carretera per sota i en sortir per l'altra banda desapareix sota terra; anem seguint la carretera en la mateixa direcció i a la primera corba, a la dreta surten un parell de camins, un cap una masia i l'altre tancat amb una cadena que va tirant avall, doncs vinga, passem la cadena i anem

Poble de El Racó (1043 msnm)
seguint el camí avall (el senyalat en vermell en el segon planell), tot baixant podem gaudir d'unes bones vistes del poble del Racó i a mesura que ens hi anem acostant el salt es va veient més clar, encara que fins que no s'hi és al davant no el

Part alta del salt de la riera de can Sala
veurem tot sencer, anant seguint el camí arriba un punt en què veiem que haurem de deixar-lo per poder apropant-s'hi més, pel costat dels camps un xic camp travessa.

Part baixa del salt de la riera de can Sala amb el poble del Racó a dalt
   La riera de can Sala neix al Prat de Cordes, vessant oriental del Tossal de Cambrils, fent tot el seu curs fluvial pel municipi d'Odèn, travessa per sota la carretera L-401 en el km 21,4 justs davant del poble del Racó on s'enfonsa sota terra sortint despares passat el poble en un tall de la muntanya formant aquest preciós salt d'aigua i seguint fins a desemboçar a l'esquerra del riu Fred.

Salt de la riera de can Sala
    Bé doncs, ja l'hem vist per tots cantons, tornem a refer el camí cap al cotxe i des de la carretera encara podem gaudir de la seva bellesa.


Les fotos del damunt han estat preses el 16/11/2014

9 comentaris:

  1. Ostra que matiner te has llavat aquest any has triat un lloc no gaire conegut pero molt maco jo ja veus encara no he sortit soposo que dissabte be Josep nomes que tinguis un molt bon any i que podem gaudir del teus descubriments a la nostra terra SALUD !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon any Cinto, no vaig matinar gaire per anar-hi, pro si que es un llogaret força bonic, te'l recomano, a mes es jala força be i amb uns preus força raonables. Salut.

      Elimina
  2. Salt allunyat i completament desconegut per a mi. No crec que mai m'aixequi tant aviat com per venir a Solsona a contemplar aquesta meravella. Gràcies per mostrar- lo i bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon any Ramon, tens que anar-hi, no tan sols per el salt si no també per tot l'entorn i els paisatges que es gaudeixen el el viatge. Salut.

      Elimina
  3. Molt bon any Josep!!
    Quin lloc més maco i molt bones fotografies, com sempre. Fantàstic reportatge. Crec que el Solsonès és magnífic i poc conegut. Nosaltres el poc que n'hem vist ens ha encantat. Ens ho apuntem.
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon any Marta, el Solsonès crec que es el gran desconegut, i no se el per que, tinc ganes d'anar-lo investigant encara que amb quedi bastant mes lluny que altres llocs. Una abraçada i endavant.

      Elimina
  4. Perdoneu que vos hagi trigat amb contestar pro es que estic molt atrafegat i no tinc temps de posar-me al ordinador, gracies a tots.

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. Hola Linda, celebro que t!agradi, comparteixo amb els teus amics, que tots coneguin el meu petit país. Una abraçada ben forta. Salut.

      Elimina