Translate

divendres, 22 de febrer del 2019

Gorg d'en Nafre (Copons)

Gorg d'en Nafre.
   El gorg d'en Nafre el trobem en el curs fluvial de la riera de Veciana (dita en el poble "riera Gran") dins el terme municipal de Copons (Anoia), per la seva situació, podríem dir que està dins el poble en el punt on la riera salva un accident geològic d'uns cinc metres d'alçada, el toll que forma és d'uns 15 o 18 m de diàmetre.

Planell orientatiu.
   Per arribar-hi no és gens complicat, venint d'Igualada per l'autovia A-2, sortirem a la sortida núm. 545 (Jorba - Ponts - Andorra) entrant tot seguit a una rotonda de la qual en sortirem per segona sortida a la carretera C-1412a direcció Calaf, continuarem durant uns quatre quilometres fins a trobar el desviament de Copons. En entrar al poble, a la dreta trobarem

Vista del campanar de l'església des de l'aparcament.
un aparcament on deixarem el cotxe, just al punt GPS: N - 41º 38' 06.5''  E - 1º 31' 09.5''. Des d'ací ja seguirem a peu pels estrets i bonics carrerons del poble, us aniré anomenant els noms dels carrers pels quals passarem perquè aneu ben guiats (si és que no canvien els noms més endavant). Sortint de l'aparcament, travessem la carretera entrant al passatge de Joan Lluc, al final tombem a la dreta pel carrer Vilanova, més endavant seguim a l'esquerra pel carrer Pere Palomas, al final tornem a trencar cap a l'esquerre pel carrer Ramon Morera, abans d'arribar al final prenem a la dreta el

Plaça porticada Ramon Godó.
Entrada de la plaça porticada Ramon Godó.











carrer Raval que ens portaria cap a una preciosa plaça porticada que té el pobla, però abans tombarem cap a l'esquerra pel camí de la Font de la Vila que és el que ens portarà cap al nostre destí. Per aquest camí anem sortint del poble tot passant pel costat d'horts i galliners que ens queden a la dreta, als pocs metres ja arribem a la Font de la Vila, un lloc quiet i tranquil

Camí de la Font de la Vila.
Font de la Vila.













on es respira pau i frescor, des d'allà se sent com remuga l'aigua, la riera de Veciana ens queda a la nostra esquerra i a poc a poc en passar uns metres més endavant ja podem veure entremig dels arbres el gorg d'en Nafre.

Gorg d'en Nafre.
   Si voleu anar a veure'l, tingueu present que la comarca de l'Anoia és bastant seca i a l'estiu o en temporada de poca aigua ho podeu trobar sec, la millor època per anar-hi és després d'abundants pluges a la primavera.

Gorg d'en Nafre.
   Després de veure aquest preciós gorg us recomano que feu una visita al poble, en l'antiguitat era un poble ben farcit de molins dels quals encara es conserven els seus vestigis i un món de coses, podríem dir que és un poble amb encant.

Gorg d'en Nafre.


Les fotografies del damunt han estat preses el 30/04/2018.



2 comentaris:

  1. Un lloc fantàstic. Així que puguem intentarem anar a conèixer-lo.

    ResponElimina
  2. Fantàstic reportage Josep, un indret preciós. El tinc pendent de visitar per la Font de la Via I la seva taula d'un temps ençà. Tindré en compte l'ho de les pluges per veure'l amb aigua.
    Una abraçada

    ResponElimina